Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Matky představují další dvojici, Elišku a jejího skvělého kluka (video)

Mohl by to být film o ženách v nejlepších letech, které jsou elegantní, sebevědomé, chytré, užívají si, a probírají spolu chlapy, vztahy a sex. Čtyři celoživotní kamarádky z chystané komedie Matky takové jsou, ale k tomu všemu se starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Gabriela Marcinková hraje Elišku, která má skvělého kluka (Štěpán Benoni), naprosto nesnesitelné rodiče, je těhotná, emocionálně nestabilní a pořád zvrací. Podívejte se na novou exkluzivní ukázku z filmu.

Gabrielu Marcinkovou si budete nejspíš pamatovat zejména z výrazné role razantní zdravotní sestry v seriálu České televize Doktor Martin. Jak si užila roli v nové české komedii Matky a spolupráci s Hanou Vagnerovou, Petrou Hřebíčkovou a Sandrou Novákovou? „Už na první čtené zkoušce jsem věděla, že to s nimi bude fajn. Jsou to nejen vynikající herečky, ale taky skvělé a mně sympatické ženy. Smály jsme se na zkouškách a smály jsme se i během natáčení. Kromě toho se tam potkal velmi přátelský štáb, takže se točilo příjemně a uvolněně,“ nešetří chválou herečka.

Gabriela Marcinková v komedii Matky

Štěpán Benoni ve filmu hraje Eliščina přítele. „Je to skvělé, když máte takového hereckého partnera,“ chválí Benoni Marcinkovou. „Nemusíte pak v podstatě nic dělat, rozumějte hrát. Situace vznikají spontánně. Bavilo mě navíc, že hrála ve slovenštině – moje skutečná manželka je totiž také Slovenka.“

V hlavních rolích čtyř kamarádek, které řeší zejména své i cizí potomky, ale samozřejmě taky muže, vztahy, sex nebo rodinu, se představí Hana VagnerováPetra HřebíčkováGabriela Marcinková a Sandra Nováková. Ta spolu se scenáristkou Vandou Zaplatílkovou Hutařovou stojí se svými postřehy i za scénářem snímku ze života. Partnery hlavních postav ztvárnili Jakub Prachař, Jiří LangmajerVladimír PolívkaŠtěpán Benoni a Václav Neužil.

Matky režíroval jako svůj celovečerní debut Vojtěch Moravec (Sestřičky, Einstein, Modrý kód, Ohnivý kuře).

Film je dokončen a čeká pouze na uvedení v českých a slovenských kinech. Prozatím je naplánován na březen, ale vzhledem k aktuální situaci se jeho uvedení s velkou pravděpodobností ještě posune.
Film produkuje společnost Up&Up production Moniky a Jana Schwarczových, distributorem je Bontonfilm.

-red- a G. Vágner
foto: Up&Up production © 2020
video: Totalfilm Media © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast