Total Week #11: Van Damme, nové mutace a nadržený tchoř

Po kariéře už mají díky politické korektnosti dokonce i některé animované postavičky, dozvíte se víc o pár řádek níž. Tom a Jerry nečekaně navštívili svět DC. Díky Číně se na vrchol žebříčku největších kasovních trháků všech dob vrátil Avatar Jamese Camerona. Jean-Claude van Damme kývnul na nabídku Tomáše Magnuska. Ano, čtete správně. Evidentně si Magnuska pořádně neprogoogloval. I když i to by mu bylo k ničemu, protože anglicky se o místním Edu Woodovi mnoho nedočte. Netflix zkoumá, zda za jedny peníze nemají naše rozvětvené rodiny a party kámošů až příliš mnoho muziky. To vše a ještě mnohem víc najdete podrobně v dnešním Total Weeku.

Space Jam – první pohled

Space Jam bude bez tchoře a nahé králičí kůže

Kreslený tchoř Pepe Le Pew z animovaných grotesek Looney Toones to kvůli své neschopnosti odolat půvabné kreslené tchořici i samicím jiných živočišných druhů před několika měsíci ostře schytal ve sloupku Charlese M. Blowea z New York Times, který nadrženou postavičku i její tvůrce obvinil ze zlehčování všeobecně aktuálního problému sexuálního násilí. Studio Warner Bros. zareagovalo jaksepatří uvědoměle a provinilé zvíře vyškrtla ze všech nadcházejícího projektů Looney Toones, vč. očekávaného pokračování basketbalové komedie Space Jam, kde se legendární postavičky objeví po boku LeBrona Jamese.

Herečka Grace Santo, která se v novém Space Jamu měla na několik minut objevit jakožto objekt tchořovy kreslené touhy, se proti vystřihnutí jejich společné chvíle na plátně ostře ohradila a s krokem studia nesouhlasí. Vzhledem k údajnému edukativnímu rozměru celé scény, která měla vyvrcholit hereččiným profackováním chlípného zvířete a tedy i vykázáním jeho choutek do patřičných mezí, podle ní totiž mladé divačky přišly o ilustraci příkladného řešení podobných situací.

LeBron James v pokračování Space Jam

Mužští fandové Looney Toones jsou v mezičase podobně rozčarovaní, protože matoucí vlhký sen z dětství řady z nich, králice Lola, v novém Space Jamu ubere na křivkách, zato jí přibude oblečení. Režisérovi totiž její původní verze přijde příliš sexualizovaná. Nový Space Jam se tak pomalu ale jistě stává nejkontroverznější kapitolou letošní kinematografie.

Tom v Jerry: Úsvit spravedlnosti

Animovaní neřádi tento týden zatápěli pod kotlem Warnerů na více frontách. Namísto premiéry Toma a Jerryho, kde se právě po vzoru Space Jamu legendární kreslené kočkomyší duo prohání ulicemi reálného New Yorku, někdo u ovládacího panelu programu HBO pustil nechtěně na několik minut nový sestřih superhrdinské Justice League, která má premiéru až příští týden. A internet celou věc samozřejmě okomentoval stylem sobě vlastním.

Tom a Jerry Zacka Snydera

Avatar opět kasovním premiantem

Netopýří hostina a problémy, které způsobila, momentálně sužují velkou část planety, Čína je ale po vypuštění smrtícího viru na výlet do světa momentálně z nejhoršího venku. A jsou v ní i otevřená kina.

Ta se převážně plní zejména bonbonky z tamní komunistické produkce, na čínská stříbrná plátna ovšem během největší hollywoodské okurky historie míří i legendární 3D snímek Avatar. Ten byl před dvěma lety sesazen z trůnu komerčně nejúspěšnějšího snímku historie čtvrtým dílem Avengers.
Avatar se na první místo žebříčku vrátil raketovou rychlostí. Stalo se tak v podstatě před pár hodinami. Před obnovenou čínskou distribucí činil rozdíl mezi Avengers a Avatarem zhruba 8 milionů dolarů na tržbách. To se podařilo překonat už v sobotu tžbou 9 milionů dolarů.

Avatar (foto: archiv)

McConaughey guvernátorem?

Hvězda Vlka z Wolf Street a Interstellaru se možná již brzy postaví po bok Ronalda Reagana a Arnolda Schwarzeneggera jakožto politický představitel, který se do služby lidu naverboval z hereckých řad. McConaughey oznámil, že plánuje zkusit štěstí v guvernérských volbách svého rodného Texasu.

Van Damme kope za Bastardy

Při psaní o kontroverzi spojené s prasáckým tchořem by člověk neřekl, že zdaleka nepůjde o největší bizár chystaného shrnutí uplynulého týdne. Své poslední slovo však ještě neřekl Tomáš Magnusek, několik desítek kilo zhubnuvší parodie na filmaře, která v chystaném završení chánovské kvadrilogie Bastardi hodlá angažovat nejen Zdeňka Godlu… ale zjevně i Jean-Clauda Van Damma.

Navzdory tomu, že Apríl přijde až za pár dní, to vypadá, že o blbou srandu nejde a že belgický taekwondista na účast předběžně kývl. Pokud tedy vše půjde podle Magnuskova plánu, již brzy Van Damma uvidíme po boku takových hereckých legend, jako je Jiří Krampol a Jaroslava Obermeierová.

Jean-Claude van Damme (foto: archiv)

Netflix vám dá utrum

Sdílení jednoho netflixovského účtu napříč skupinkou kamarádů dost možná bude brzy minulostí. Streamovací gigant odhaduje, že takhle své heslo sdílí a o náklady za předplatné se dělí asi třetina jeho aktivních uživatelů, kvůli čemuž firmě utíkají miliardy dolarů. Nyní však Netflix, který je nekorunovaným králem covidové pandemie, dost možná našel způsob, jak tyto praktiky zatrhnout.

Již nyní totiž služba testuje rozpoznávání uživatelů, kteří mezi sebou sdílí účet, ale nebydlí přitom ve stejné domácnosti. Některým z nich se objevuje při pokusu o přihlášení chybová hláška. Pokud se technologie osvědčí, je velice pravděpodobné, že ji Netflix nasadí plošně a všichni si budete těch devět babek platit sami a z vlastní kapsy, vy žebroty.

Creed si zabouchá potřetí

Další pokračování Rockyho pro nové milénium je na cestě. Oficiálně již víme, že vyjde v listopadu příštího roku a že čím dál populárnější Michael B. Jordan si kromě hlavní role boxera Adonise tentokrát střihne i svůj režijní debut. O návratu Sylvestera Stalloneho se zatím jen spekuluje.

Creed II (foto: Forum Film)

Spielberg o Spielbergovi

“Ocituji sebe,” řekl si jednoho dne Steven Spielberg, inspirován legendárním verbálním výblitkem Václava Klause, a začal připravovat film o Stevenu Spielbergovi. Zatím se přesně neví, oč přesně půjde, ale legendární režisér údajně pracuje na dětském příběhu, který ponese silné autobiografické prvky.

Steven Spielberg – natáčení Čelisti

Nové mutace

Od seriálu WandaVision, který před pár dny skončil na Disney+, si hladoví marvelovští fandové nudící se v karanténách slibovali opravdu strašně moc, vč. představení nového hlavního záporáka celého MCU, nových verzí X-Menů, nové verze Fantastické čtyřky… a patrně i lék na covid a rakovinu zároveň.

Nakonec jsme se dočkali “jen” fantastické poklony několika dekádám televizní zábavy, která zároveň posunula celé MCU a herectví Elizabeth Olsen o několik kroků dopředu, nahajpovaní teoretici však zůstali poněkud zklamáni kvůli svým nerealistickým očekáváním.

Přesto to vypadá, že se možná nakonec znovupředstavení X-Menů v rámci avengřího universa přeci jen dočkáme dřív, než jsme čekali – v kuloárech se totiž drbe o tom, že Feige a spol. již na rebootu jedné z největších marvelovských značek již pilně pracují a že noví X-Meni ponesou prostý název The Mutants. Tak uvidíme, co je na tom pravdy tentokrát.

Chuck Norris

Chuck Norris slaví

Legendární hvězda akčních filmů a ještě akčnějších anekdot tento týden oslavila 81. narozeniny. Gratulujeme a přejeme pevné zdraví. Chuck totiž nedávno chytil koronavirus. Ale nakonec ho ušetřil a pustil ho zas na svobodu.

Tak nashle za týden.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto: archiv, Bontonfilm, Disney, Entertainment Weekly © 2021