Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Total Week #12 – Noobmaster69, Jim Carrey a španělský ptáček

Máme tu další neděli strávenou v rámci okresu a s ní i naše pravidelné shrnutí toho nejzásadnějšího, co se v uplynulém týdnu ve světě filmu událo. Odhalíme vám identitu jednoho z největších padouchů v MCU, zaspekulujeme si o tom, s kým se ve trojce porve Deadpool, nabídneme vám španělské ptáčky v krabici… a máme pro vás blbou, ale očekávanou zprávu ohledně dvojky Venoma.

Nejnerdštější tajemství Marvelu odhaleno

Začneme rovnou největší filmovou novinkou nikoli týdne, možná rovnou i roku, ba dokonce dekády. Marvel konečně odhalil identitu Noobmastera69, největšího nepřítele tlustého Thora a lítého syčáka, který si při hraní Fortnitu sprostě dovoloval na chudáka Korga. Fandové Marvelu dlouho spekulovali o identitě virtuálního lotra z Endgame a reklamní kampaň k seriálu Falcon and the Winter Soldier ji konečně odtajnila. Zlovolným pařanem není nikdo jiný než Aaron z druhého Captaina Ameriky, který někdy během Thanosova lusknutí zjevně přeběhl z Applu na stranu Microsoftu a začal promovat nový X-Box. Pevně doufáme v Noobmasterův vlastní film nebo alespoň seriál na Disney+.

Španělský ptáček v krabici

Bird Box jde cestou vyšlapanou Živými mrtvými a producenti se rozhodli jeho postapokalyptický svět ještě trochu vytěžit přemístěním děje do jiné lokace. Horor o monstrech, kteří odsoudili lidstvo k vynucené slepotě, zaznamenal v roce 2018 na Netflixu značný úspěch, režiséři, scenáristé a producenti Alex a David Pastor proto dostali za úkol připravit spin-off situovaný namísto do Ameriky tentokrát do Španělska.

Bird Box – Sandra Bullock

Na Venoma si počkáte

Trailer na druhého Venoma (Venom 2: Carnage přichází) měl vyjít už před několika dlouhými týdny, kvůli pandemii ovšem došlo ke zdržení. Soudě podle zpráv, které od vás denně dostáváme, je pokračování tohohle nedopečeného sci-fi o zubatém symbiontovi obrovsky očekávanou novinkou, na první záběry si nicméně ještě budete muset určitě nějakou dobu počkat. Ani Tom Hardy totiž nevyhrává v boji s nakaženým netopýrem a jeho nová komiksovka se tak posouvá z letošního června až na září.

Hammer čelí dalším obviněním

Teď bohužel chvíli vážně. Před pár týdny jsme informovali, že Armie Hammer čelí obviněním z latentního kanibalismu a notně nevhodného chování vůči bývalým přítelkyním a manželce. Nyní to bohužel vypadá, že hercova kariéra se ze skandálu jen tak neoklepe – momentálně má totiž na krku přímo i obvinění ze znásilnění. Hammera teď čeká soud, ale i kdyby z něj vyšel vítězně, je nepravděpodobné, že by nějaké větší studio v nejbližších letech riskovalo ohrožení PR svého filmu jeho obsazením.

Armie Hammer (foto: archiv)

Sonic běží pro dvojku

Animovaný ježek se s padouchem Jima Carreyho naháněl v kinech vloni v únoru, ale celosvětovému zavření kin kvůli pandemii utéct nedokázal. Přesto modrý ježek i díky fandy vykřičenému faceliftu dokázal vydělat fajn peníze a studio Paramount už tedy rozeběhlo práce na dvojce. Vrací se scenáristi i režisér, o obsazení se ale zatím nic neví.

Maska vs. Deadpool

U gumového ksichtu Jima Carreyho ještě zůstaneme. Na internetu se v minulém týdnu objevily spekulace, že by si legendární komik mohl střihnout zápornou roli v chystané trojce Deadpoola, která se po akvizici Foxu Disneym již zařadí do světa MCU. Špičkování Ryana Reynoldse a Carreyho zní jako recept na naprosto fantastickou zábavu a my si uvědomili, že si asi nic na světě nepřejeme víc.

Mučení Lanternem

Přes Deadpoola se elegantně přemostíme k nekoukatelnému shitu jménem Green Lantern. K příležitosti uvedení Snyderova sestřihu Justice League se jeho představitel, zmíněný Ryan Reynolds, rozhodl pustit si vůbec poprvé v životě deset let starou superhrdinskou adaptaci, která je po všech směrech jednoduše hrozná. Nevíme, proč se Ryan takhle trápí, každopádně jeho série live tweetů ze sledování filmu nás bavila víc než drahná většina filmů z DC universa.

Cumberbatch si zase zakouzlí

Colin Trevorrow dokončil produkci třetího Jurského světa a obrací se tak kupředu k dalšímu projektu. Tím by mělo být drama z druhé světové války, ve kterém si hlavní roli iluzionisty Jaspera Maskelyneho, který své kouzelnické schopnosti uplatňoval na bitevním poli proti náckům, střihne Benedict Cumberbatch. Nikoho vhodnějšího, než je Alan Turing, Sherlock Holmes a doktor Strange v jedné osobě, si pro takovou roli lze představit jen těžko. V kombinaci jeho charismatu a herectví s velmi zajímavým námětem by mohlo jít o dost fajn podívanou.

Tak nashle zas v neděli.

připravuje: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: archiv 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast