Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Krobotová, Fialová a Lambora jako svůdník v nové komedii z Tater

Příběh a zmatky jednoho divokého svatebního dne z různých pohledů přinese do kin česko-slovenská romantická komedie Láska hory přenáší. Natáčela se během března ve Vysokých Tatrách v hotelu Hubert v Gerlachově, režisérem je Jakub Machala.

Marek Lambora

Nevěstě Alex se její velký vysněný den v zasněženém horském hotelu doslova hroutí před očima, místní instruktor lyžování a svůdník plánuje opravdové rande a otec nevěsty hledá ženicha, za jehož zmizení je asi zodpovědný.

Hlavním lákadlem jsou podle režiséra vtipné dialogy a rafinované propojování toho, jak jeden den zažívají různé postavy. „Láska hory přenáší je konverzační romantická komedie plná dialogů. Příběh se odehrává v průběhu několika hodin jednoho dne, které divákovi vyprávíme postupně třikrát, a to vždy z úhlu pohledu jiné postavy. Tyto tři dějové linie se prostřednictvím postav postupně propojují a ovlivňují. Vzniká tak velký prostor pro množství nedorozumění a komických situací,“ přibližuje režisér Jakub Machala, dvojnásobný držitel ceny Anděl za videoklip roku, zodpovědný například i za seriály Stylista či Láska v čase korony.

Lenka Krobotová a Anna Fialová

V hlavních rolích se představí Anna Fialová, Lenka Krobotová, Marek Lambora, Csongor Kassai, Natália Germani, Richard Stanke, Petra Nesvačilová, Vanda Chaloupková, Lukáš Příkazký nebo Noël Czuczor. Svatebního zpěváka Davida Krause hraje David Kraus.

Kameramanem filmu je Nick Kollár, na scénáři spolupracovali slovenský scenárista Michal Baláž, český stand-up komik Jan Studnička a Anna Kruchňová.

Největší krizi v nevyzpytatelném horském prostředí zažili filmaři hned začátkem natáčení. Pohádkově zasněžené okolí postihla náhlá obleva právě před tím, než měly vzniknout důležité exteriérové scény na terase hotelu.Nervózně jsme sledovali, jak se dva dny před exteriérovou scénou začíná ve sněhu objevovat zelená tráva, a začali jsme počítat náklady na umělý sníh. Nakonec nás ale Tatry a jejich proměnlivé počasí přecijen podržely a sníh nám během chvíle napadl přírodní a opravdový,“ říká česká producentka filmu Kateřina Buzková z DARQ studia.

Anna Fialová a Noël Czuczor

Hory tak vrátily tvůrcům jejich ekologický přístup, důležitou součástí natáčení byl totiž ohled na udržitelnost životního prostředí. Slovenský producent filmu Bright sight pictures je držitelem certifikátu Green Screen Europe a ambasadorem pro ekologickou udržitelnost v audiovizuálním prostoru. Celý štáb během měsíčního natáčení bydlel, stravoval se a pracoval na jednom místě a významně tím snížil uhlíkovou stopu spojenou s dopravou, značná část kostýmů či hracích rekvizit byla jen zapůjčených, případně vytvořených lokálními výrobci.

A důležitá statistika na závěr: Natáčení se díky dodržování opatření a pravidelnému testování dokončilo bez jediného pozitivního případu Covid-19.

Premiéra v kinech je naplánovaná na Valentýna v únoru 2022.

-red-
foto: Bontonfilm © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast