Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Total Week #14: Generál Kenobi, den Ricka a Mortyho a Hromkočky

Rok peláší dál, máme tu Velikonoce a s nimi tradiční shrnutí uplynulého filmového týdne. Dozvíte se o potvrzených i vytoužených obsazeních nových projektů Star Wars, návratu Gladiátora, 12 rozhněvaných mužích bez jedenácti kamarádů a s kým je Netflix aktuálně Na nože.

Bumblebee (foto: CinemArt)

(Ne)transformace dávno vydojené série

Série Transformers posledních několik dílů z celkových šesti bojuje se sestupnou kvalitou i zisky. Z toho důvodu se studio Paramount rozhodlo nechat značku odejít s hlavou vztyčenou a věnovat se novým, originálním projektům… Což je samozřejmě vtip.

Série má stále dost věrných fanoušků a nějaké ty nájmy také stále platí, takže režisér druhého Creeda, Stephen Caple Jr., už nějakou dobu připravuje sedmý díl a tento týden se oficiálně rozeběhly práce ještě na dalším filmu, tentokrát pod taktovkou relativně neznámého Manuela Sota. Ten to rovněž zkusí bez otce série Michaela Baye a odkloní se příběhově od hlavní série. Ta tak prozatím asi skončila prequelovým Bumblebeem.

Bucky Skywalker, Luke Barnes

Internet se již delší dobu baví nesmírnou podobností herce Sebastiana Stana, známého především jako marvelovského Winter Soldiera, s mladým Lukem Skywalkerem, a volá po jeho obsazení do některých z připravovaných projektů Star Wars namísto digitálního omlazování kultovní postavy.

Stan se před pár dny v rozhovoru k těmto fanouškovským přáním vyjádřil a má podle svých slov jedinou podmínku, aby zatím neexistující nabídku nadšeně přijal – požehnání zhostit se role mistra Jedi by mu musel udělit sám jeho původní představitel, Mark Hamill. Nebylo by to přitom poprvé, kdy by Disney vyslyšel fandovská přání k obsazení milovaných postav, takže světelné kostky jsou vrženy.

Podoba obou herců je více než nápadná

Hello there, general Kenobi!

Když už jsme u Star Wars, Disney oficiálně oznámil osazenstvo netrpělivě vyhlíženého seriálu o Obi-Wanovi Kenobim pro Disney+. K již oznámenému Ewanu McGregorovi v hlavní roli a Haydenu Christensenovi, který se vrací jako Anakin Skywalker a Darth Vader, se přidává z původních filmových herců ještě Joel Edgerton jako strýček Owen a Bonnie Piesse jako teta Beru z prequelové trilogie. Stoprocentně se tedy dočkáme i malého Luka Skywalkera během jeho dospívání na Tatooine.

K nim se přidává poměrně pestré obsazení, mj. herečky Moses Ingram a Indira Varma a třeba i talentovaní Kumal Nanjiani a Sung Kang. Celý projekt tak vypadá zajímavěji a zajímavěji. Natáčet by se po mnoha odkladech konečně mělo začít v dubnu.

Thor vs. Gladiátor

Rodilí Australané Chris Hermsworth a Russell Crowe jsou dobří kámoši, a podle nejnovějších zpráv se potkají před kamerou v chystané čtyřce Thora. Crowe na aktuálních fotkách s pořádně narostlým pupíkem a bílým plnovousem silně připomíná nejmenovaného maskota Coca Coly, koho si tedy ve filmu zahraje, se zatím neví. Možná se půjde o další zápornou roli k již oznámenému Christianu Baleovi, pravděpodobně ale půjde jen o menší zábavné cameo ve stylu Matta Damona v Ragnaroku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Russell Crowe (@russellcrowe)

Nová data premiér

Total Week bez výčtu přesunutých premiér by byl jako polibek bez kníru nebo biftek bez hořtice.

  • Po sto šedesáté osmé se posouvá dvojka Venoma: z 17. září na 24. září 2021
  • Z nepochopitelných důvodů o týden ustupuje i Mortal Kombat: z 16. dubna na 23. dubna 2021
  • Dvojka Zabijáka a bodyguarda nakonec v USA dorazí o měsíc dřív: z 20. srpna na 16. června 2021
  • V USA se zpozdí i reboot hororové série Resident Evil: Welcome to Raccoon City: z 3. září na 24. listopadu 2021
  • O týden se posouvá i dobrodružné Uncharted s Tomem Hollandem: z 11. února na 18. února 2022
  • Smrt na Nilu se posouvá z 16. září letošního roku na 10. únor 2022

Nově se ohlášení termínu premiéry dočkal i Black Adam od DC s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli – mělo by k ní dojít 29. července 2022. Pokud tedy nebude příští neděli zase vše jinak.

Wubba lubba dub dub!

Pátá série Ricka a Mortyho dorazí na Adult Swim už letos 20. června. Stanice při té příležitosti vyhlašuje toto datum Dnem Ricka a Mortyho, takže doufáme, že vláda vyhlásí přinejmenším státní svátek. Tahle praštěná show plná geniálně debilního humoru, oblíbená diváky i kritikou, by si to rozhodně zasloužila.

Rick a Morty

Jellicle ThunderCats

Režisér filmu Godzilla vs. Kong si už vyhlédl svůj další projekt, kterým by se měl stát remake ThunderCats. Animovaný seriál o kočičích bojovnících z 80. let je v Americe velkým kultem, a Adam Wingard je dle svých slov jeho velkým fanouškem z dětství. Tak jen doufejme, že jeho HromKočky budou vypadat líp než odporné loňské muzikálové Kočky.

12 − 11 rozhněvaných mužů

Guy Ritchie chystá čtvrtou spolupráci s Jasonem Stathamem v remaku francouzského filmu Cash Track. Chystaná akční novinka Rozhněvaný muž o záhadném rozhněvaném muži pracujícím pro spediční firmu, která vozí miliony dolarů, se tenhle týden dočkala nabušeného traileru. Role kurýrů všeho druhu Stathamovi dost sedí i v jeho třiapadesáti letech, o čemž se snad budeme moci znovu přesvědčit v kině už 1. července.

Jak se Rocky naučil běhat do schodů?

Navzdory tomu, že mládí Italského hřebce se už částečně pověnoval první Rocky, Sylvester Stallone zvažuje realizaci minisérie o počátcích nejslavnějšího filmového boxera. Jeho původní představitel prozatím není domluven s žádnou VoD službou ani studiem, sám pro sebe si ale popsal několik stránek námětu o Rockyho dospívání v 60. letech, jejichž ukázku zveřejnil na svých sociálních sítích.

Patrně tak zkouší vodu a zájem producentů. Sérii i Sylvestera máme rádi, ale seriál o mladém Rockym nám tak trochu zavání zatuchlými boxerskými trenýrkami a dalším dojením známé značky, která poměrně kvalitně přežívá díky Creedovi. Ale třeba se pleteme a za pár let budeme tuhle minisérii v recenzi chválit.

Na nože na Netflixu

Parádní detektivka Ryana Johnsona Na nože, kterou jsme umístili na čtvrté místo našeho žebříčku nejlepších loňských filmů, se patrně dočká hned dvou pokračování v produkci Netflixu, který práva na uvedení pokračování zaplatil slušných 450 milionů dolarů. Zřejmě vidí v sérii s detektivem Daniela Craiga, který s nejvyšší pravděpodobností opouští definitivně roli Bonda, potenciál. A my také.

Tak nashle příště.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: archiv, Vertical Entertainment © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast