Karlovarský festival představil KVIFF TV a odhalil letošní plakát

Dnes proběhla první tisková konference k 55. ročníku Karlovarského filmového festivalu. Ten se bude konat 20. až 28. srpna 2021, tedy mimořádně v pozdějším termínu, než byli návštěvníci z minulých ročníků zvyklí. Vzhledem ke zlepšující se epidemiologické situaci a proočkovanosti obyvatelstva pořadatelé vyhodnotili posunutí konání festivalu na konec léta jako bezpečnější variantu, než tradiční termín zkraje července.

Jiří Bartoška (foto: Totalfilm.cz)

„Posun pětapadesátého ročníku neznamená dlouhodobou změnu termínu konání karlovarského festivalu a věříme, že šestapadesátý festivalový ročník proběhne již v tradičním čase, tedy od 1. do 9. července 2022,“ dodává prezident festivalu Jiří Bartoška.

V současné chvíli pořadatelé finišují program festivalu, který bude oznámen v úterý 29. června a který by měl dát příležitost i loňským filmům, které kvůli koronaviru nedostaly příležitost plnohodnotně se k divákům dostat. Zároveň dle svých slov hledají cesty, jak svým návštěvníkům zprostředkovat co nejbezpečnější zážitek, aniž by však výrazně utrpělo jejich divácké pohodlí.

Plakát 55. ročníku MFF Karlovy Vary 2021

Noví investoři dle slov prezidenta festivalu Jiřího Bartošky pomohli festivalu nejen přežít roční absenci a obtížné pandemické období, ale i posunout se do nových cest. Karlovarský festival je významnou ekonomickou položkou pro celý kraj, který se stal jedním z pandemií nejzasaženějších míst v celé republice. Festival proto nyní hledá cesty, jak svůj region podporovat celoročně, nikoliv pouze během deseti dní trvání festivalu.

Kromě rozšíření distribuční platformy KVIFF Distribution se pořadatelé zaměřili na tvorbu videotéky KVIFF TV, která by klasické uvádění filmů do kin měla v online prostředí doplnit. Poprvé se s prostředím KVIFF TV budeme moci seznámit na Festivalu krátkých filmů Praha. Tvůrčí tým festivalu má ambici tuto službu postupně rozšířit i za hranice Česka na trhy ve střední a východní Evropě a využít ji nejen jako pohodlnou diváckou platformu, ale i přínosný prostor pro filmové publicisty a odbornou veřejnost.

-red-
foto/video: Totalfilm.cz, Film Servis Festival Karlovy Vary © 2021