Total Week #22 – Dům z karet po italsku a predátoři všeho druhu

V posledním květnovém Total Weeku si posvítíme na lovce všeho druhu, budoucnost nejsilnějšího hrdiny u DC i u Marvelu, jeden dost ambivalentní pokus o herecký comeback a mládí jednoho podnikatele v gastronomii. Přejeme fajn pátek a jdeme na to.

Kevin Spacey ve filmu Baby Driver (foto: Falcon)

Spacey ritorna al film

Kevin Spacey se již pár let potýká s obviněními ze sexuálního obtěžování nezletilých, která mu sice nikdy nebyla prokázána, přesto se však před kamerou v žádném projektu od roku 2017 neobjevil. Nyní ho ale dost možná čeká comeback… v italském nízkorozpočtovém filmu Muž, který stvořil Boha, kde by si měl střihnout roličku policejního detektiva vyšetřujícího případ neoprávněného nařčení z pedofilie. O míře vkusnosti takového angažmá si udělejte obrázek sami.

Nové štace pro Supermana

Henryho Cavilla v trikotu Supermana už asi jen tak neuvidíme, o práci ale tenhle britský sympaťák nouzi mít v příštích letech nebude. Znovu se objeví po boku Millie Bobby Brown v pokračování netflixovské Enoly Holmesové a podle zpráv z tohoto týdne si i střihne hlavní roli v připravovaném remaku Highlandera. Kultovní dobrodružné fantasy z roku 1986 o třech nesmrtelných válečnících se rozrostl v pětidílnou sérii a tři seriály dost kolísavé kvality, jeho aktualizaci po čtyřiceti letech ale bude zajímavé sledovat.

Henry Cavill

Nikdo nemládnem – až na Wonku

Před pár týdny jsme informovali, že studio Warner Bros. chystá prequel Karlíka a továrny na čokoládu, který se zaměří na mládí cukrovinkového magnáta. Nakolik je takový film potřeba je otázkou, snímek ale aspoň získal slibného hlavního představitele. Mladého Wonku si střihne talentovaný Timothée Chalamet, kterého vzhledem k muzikálovému ladění celého projektu čekají i pěvecká a taneční čísla.

Timothée Chalamet

Lower, closer, slower, baby

Brie Larson jako Captain Marvel fanoušky herecky moc nepřesvědčila a soudě podle mnoha interview jako kolegyně moc k srdci nepřirostla ani ostatním Avengerům. Pokračování její sólovky bylo nedávno přejmenováno na The Marvels a kromě Carol Denvers se bude soustředit i na další postavy, v čemž lze jen těžko nevidět jistou reakci na asympatie veřejnosti vůči její představitelce. Ta podle nových drbů zareagovala tak, že se pokusila kreativní bosse frančízy jednoduše ukecat a svou Captain Marvel jako velitelku Avengers v budoucích filmech prosadit. Jak jednou řekl Tywin Lannister: Kdo má potřebu se prosazovat jako král skutečným králem není. Šéfproducent Marvelu Kevin Feige to jistě vnímá podobně.

Pokrevní bratr Predátor

Predátoři se v moderním kabátku pokusili vrátit už dvakrát, a ani jednou výsledek za moc nestál. Potřetí se o vzkříšení vesmírného lovce pokusí nadějný režisér Dan Trachtenberg a příběh chce netradičně situovat řadu století do minulosti. Proti držce s kusadly by totiž měla tentokrát bojovat indiánka z kmene Komančů a trochu po vzoru nových her série Tomb Raider by mělo jít o drsný survival thriller v nehostinné divočině, kde spíš než slova budou roli hrát činy. Souboj dvou takřka němých tváří zní dost slibně a tak trochu jako návrat ke kořenům, kde se v džungli s Predátorem nahání Arnie, snad se tedy do třetice dočkáme všeho dobrého.

Quicksilver půjde po Spideym

Když už jsme u těch lovců, spider-manský vesmír studia Sony konečně našel svého Kravena. Nedávno jsme i v Total Weeku spekulovali o obsazení role Keanu Reevesem, nakonec se ale jako klasický záporák z komiksů, který své lovecké renomé chce završit odchytem pavoučího muže, objeví Aaron Taylor-Johnson. Ten už se v MCU objevil jako superrychlý Pietro Maximoff, Sony ale své filmy v čele s Venomem hraje na trochu jiném písečku a je otázkou, jestli se Taylor-Johnson s Tomem Hollandem vůbec na plátně setká. Aktuální marvelovské hrátky s multiverzem však umožňují leccos, takže nikdy neříkejme nikdy.

Aaron Taylor-Johnson

Amazon to nakonec vážně koupil

Zprávy z minulého týdne se potvrdily a Amazon skutečně odkoupil za téměř 9 miliard dolarů legendární studio MGM, vlastnící slušnou řádku věhlasných filmových brandů v čele s agentem 007. Co se konečně už blížící bondovky Není čas zemřít týče, ta by se vzhledem k dávno uzavřeným smluvním závazkům měla objevit klasicky v kinech, otázkou však je, jak dlouho se v nich ohřeje, než zamíří na stream, a jak Amazon naloží s budoucími filmy s přeobsazeným agentem. O práva na jeho mise se každopádně dělí ještě s produkční společností EON, takže vyloženě převratné psí kusy s britským filmovým zlatem asi čekat ani nemusíme. Knihovna VOD služby Amazon Prime se ale tak jako tak brzy rozroste o pěknou řádku titulů a v budoucnu se zaručeně dočkáme i seriálových přírůstků k lukrativním značkám, jako je Hvězdná brána, Robocop nebo Rocky.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Falcon, archiv © 2021