Komedie o nevěře – vzniká Pánský klub podle úspěšné divadelní hry

V Praze se začala natáčet filmová komedie podle úspěšného divadelního představení Divadla Na Jezerce Pánský klub. Hlavní hrdiny nového celovečerního filmu svede dohromady skupinová terapie. V komedii o lásce a jejích podobách a také o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit, se potkává pětice zcela odlišných mužů, které hrají Jiří Mádl, Bolek Polívka, Milan Šteindler, Zdeněk Žák a Martin Leták. Terapii se svéráznými klienty vede atraktivní psycholožka Linda v podání Kristýny Hrušínské. Komedii o mužích, kteří mají rády ženy, režíruje filmově debutující Matěj Balcar.

Jiří Mádl s Kristýnou Hrušínskou v komedii Pánský klub

Do 8. července se budou filmaři pohybovat především v metropoli, například v Dejvicích, na Střeleckém ostrově či Malé Straně, točit budou i na Benešovsku nebo v Posázaví.

„Nevěra je téma, které nabízí jak humorné historky, tak smutné osudy, a tak mě napadlo podívat se na ni z pohledu lidí, kteří ji dlouhodobě provozují. Zajímalo mě, co je k nevěře vede, jak ji provádějí, co to dělá s jejich svědomím, jak to ovlivňuje je samotné a jejich okolí. Při svém pátrání jsem došel mimo jiné k tomu, že jednotná příčina tohoto počínání neexistuje. Nevěra se totiž týká všech sociálních skupin, napříč vzděláním i morálkou. V této rozmanitosti jsem objevil velký komediální potenciál a tak vznikl Pánský klub,“ říká režisér Matěj Balcar. O úspěšnosti tématu svědčí vyprodaná představení i pozitivní recenze stejnojmenné Balcarovy divadelní hry. Předchozí úspěch Pánského klubu vedl producenty Martina Hůlovce a Filipa Čermáka k myšlence na natočení celovečerního filmu s výrazným hereckým obsazením.

Bolek Polívka ve filmu Pánský klub

Příběh filmu Pánský klub diváka zavede na terapeutická sezení pro „eroticky závislé“ pod vedením mladé psycholožky Lindy (Kristýna Hrušínská), která se snaží ukočírovat pětici mužů tak rozdílných, jak jen to lze. Sympatický učitel dějepisu a tělocviku na gymnáziu Cyril (Jiří Mádl), na první pohled možná trochu suchar, se obává svých lechtivých představ o studentkách. Neomalený erotoman a notorický záletník Eda (Milan Šteindler) si neustále potřebuje dokazovat svoji mužnost – především prostřednictvím seznamky. Mladý ajťák Martin (Martin Leták) se ve virtuálním světě prezentuje jako velký svůdník, v reálném životě však jeho chování vzbuzuje spíše rozpaky. Scenárista na odpočinku a čerstvý vdovec Přemek (Bolek Polívka) by rád odolal svodům své dlouholeté múzy, aby podzim života využil k dokončení svého posledního scénáře, zatímco vyžilý rocker Gigi (Zdeněk Žák) má už to nejlepší za sebou, sklízí špatné recenze a milostné avantýry už ho nebaví. Ve filmu dále hrají Nela Boudová, Hana Vagnerová, Patricie Pagáčová, Dana Syslová, Jan Hrušínský, Rudolf Brukner nebo Miluše Šplechtová.

Producentem snímku je společnost Punk Film, která má na svém kontě například pohádku Čertí brko nebo celovečerní dokument Můj otec Antonín Kratochvíl, založila a provozuje i známé Muzeum Karla Zemana v Praze a v současné době dokončuje film o legendárním lyžařském závodu Hanče a Vrbaty Poslední závod.
Koproducenty jsou Demopictures, Divadlo Na Jezerce a Magiclab.

Film do kin uvede společnost Falcon.

-red-
zdroj: M. Ch. Reková, K. Bobková © 2021