Myši patří do nebe: mimořádný český animák představuje první ukázku

Animovaný film Myši patří do nebe režisérů Denisy Grimmové a Jana Bubeníčka se poprvé světovému publiku představí na festivalu animovaných filmů ve francouzském Annecy a poté i českým divákům festivalu Anifilm v Liberci, kde byl vybrán do mezinárodní soutěže celovečerních animovaných filmů. A nyní své hlavní hrdiny – myšku Šupito i lišáka Bělobřicha představuje v prvním traileru.

Film Myši patří do nebe vypráví příběh o naději, hledání lásky a odvahy, o překonávání předsudků a starých bolestí. Je to příběh myšky Šupito a lišáka Bělobřicha, kteří se vymykají svému okolí a procházejí svým světem tak trochu jinak, než by se dalo očekávat – vždycky všude pozdě, zadními vrátky a s trochou štěstí, často navzdory pravidlům. Možná proto se v celém vesmíru potkali zrovna oni dva, i když o to dopředu absolutně nestáli. Díky spojení jejich naprosto rozdílných charakterů a způsobu uvažování se jim daří překonat obrovské překážky a nástrahy, které se zdají být předem ztracené.

Tvůrci filmu Myši patří do nebe

Film Myši patří do nebe vznikl v koprodukci České republiky, Francie, Polska a Slovenska a to na motivy stejnojmenné knihy Ivy Procházkové, podle níž napsali scénář Alice Nellis a Richard Malatinský. Knižní předloha získala řadu literárních ocenění u nás i v zahraničí, jednou z těchto cen je i Magnesia litera za knihu pro děti a mládež.

Film bude mít českou premiéru 7. října 2021 a do našich kin jej uvede distribuční společnost CinemArt.
Producentem filmu je Vladimír Lhoták (Fresh Films), vyrábí ho společnost Fresh Films v koprodukci se společnostmi Les Films du Cygne, Animoon a CinemArt SK, dále na české straně Českou televizí, DD Production a Studiem Barrandov.

-red-
zdroj: P. Slavík
foto/video: CinemArt © 2021