Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Režisér Mostu natočil film o lásce? Víc napoví trailer filmové romance Chyby

Filmová romance Chyby režiséra Jana Prušinovského se představuje v prvním traileru. Jedna noc, kterou spolu stráví energická Ema a zahloubaný Tomáš, přeroste v něco, co ani jeden z nich nečekal. Vztah, láska a společné bydlení rychle vedou k tomu, že se Ema rozhodne Tomášovi svěřit se vším, co v životě prožila. Toho ale její minulost nezajímá, protože podle něj mají oba žít jen teď a tady. Náhodné setkání s minulostí ovšem nečekaně odstartuje sérii události, která oběma obrátí život naruby. Vztahová romance režiséra Jana Prušinovského a scenáristy Romana Vojkůvky se představuje v traileru. 

“Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce. Odvyprávět příběh o tom, jak se do sebe dvě postavy zamilují, není nic jednoduchého,” říká režisér Jan Prušinovský, který má za sebou mimo jiné komediální seriály MOST! a Okresní přebor nebo drama Kobry a Užovky, za které si odnesl Českého lva v kategoriích Nejlepší film a Nejlepší režie. “Chyby jsou romance. To znamená, že příběh lásky ústředního páru nepodávají romantizujícím způsobem. Zkusili jsme zmapovat vznik silného a okolnostmi těžce zkoušeného vztahu, ve kterém se pouto mezi ústřední dvojicí vytváří skrze konflikty,” dodává Prušinovský.

Ten si pro hlavní role mileneckého páru vybral Pavlu Gajdošíkovou, nositelku Ceny divadelní kritiky za roli Maryši v ostravském Divadle Petra Bezruče, a Jana Jankovského, známého z ústeckého Činoherního studia. Pro oba jde o jejich první hlavní roli v celovečerního filmu. “Mám rád herce, kteří k roli přistupují s vyhraněnějším názorem a s režisérem hodně debatují. Pavla Gajdošíková i Jan Jankovský tohle splňují,” shrnuje Prušinovský.

V dalších rolích se objeví Ondřej Kokorský, Jan Kolařík, Ivo Gogál, Eva Hacurová, Marta Dancingerová, Kryštof Rímský, Monika Načeva a další.

Producentem snímku je společnost OFFSIDE MEN (Jan Prušinovský a Ondřej Zima). Koproducenty Česká televize a PubRes. Distributorem filmu je společnost Falcon.
V tuzemských kinech diváci Chyby uvidí od 15. července.

-red-
foto/video: Offside Men, Falcon © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast