Štáfek a Kozub jako youtubeři v novém teaseru komedie Shoky a Morthy

Pranky, fórky a hlavně akce. To je náplň života dvou youtuberů s rozjetou kariérou Shokyho a Morthyho do chvíle, kdy se jeden z jejich vtípků vymkne kontrole. Komedie českého režiséra Andyho Fehu Shoky & Morthy: Poslední velká akce o dospívání, kamarádství a o tom, že i youtuber se může ocitnout na rozcestí, je určená především mladým divákům. V hlavních rolích své herecké umění předvádějí talentovaní herci Štěpán Kozub a Jakub Štáfek. Snímek bude k vidění v českých kinech od 5. srpna. 

Fenoménem youtuberství se začal režisér Andy Fehu zabývat už před mnoha lety.Před deseti lety youtubeři v podstatě neexistovali. Pro mě jsou dnes někteří z nich novodobí tvůrci. Fascinují mě jejich témata, jako například pranky, kanadské žertíky, kdy jeden druhého napálí a snaží se navzájem dostat. Zajímá mě i aspekt pohrávání si s realitou – co je pravda, co skutečnost nebo jen video. A fenomén youtuberství se s tím dobře pojí,“ říká režisér Andy Fehu. Zajímavý je podle Fehu i fakt, že zatímco pro něj jako teenagera bylo skoro nemožné sehnat techniku na natáčení, dnes lze vše jednoduše natočit na mobil a pomocí pár kliků oslovit desetitisíce lidí skrz internet.

Shoky a Morthy: Poslední akce

Stěžejní bylo pro tento film najít dva hlavní herecké představitele, kteří by v roli youtuberů působili důvěryhodně. Štěpán Kozub i Jakub Štáfek jsou podle filmových tvůrců na sociálních sítích jako doma a na svých účtech mají dohromady statisíce followerů. Ostřílený improvizátor, talentovaný herec a internetový bavič Štěpán Kozub, k tomu umělecký šéf ostravského Divadla Mír, je kromě televizních seriálů známý z improvizační divadelní show Tři tygři, hitu sociálních sítí, či veleúspěšného internetového seriáu sKORO NA mizině. Multitalentovaný Jakub Štáfek, mj. herec, scenárista, režisér a bojovník smíšených bojových umění MMA, je známý mimo televizní obrazovky z internetového seriálu Vyšehrad. „Potřeboval jsem dva mladé kluky, kteří budou lehce oprsklí, nevyzpytatelní, progresivní a zároveň rázní, kteří se nebojí improvizace. Štáfek a Kozub tak byli zcela ideální,“ říká režisér Andy Fehu k obsazení filmu.

Shoky & Morthy: Poslední velká akce jsou dílem producentů Emmy ověnčeného seriálu #martyisdead Vratislava Šlajera a Jakuba Košťála, spoluproducenty jsou i režisér Andy Fehu a kameraman snímku Jakub Ševčík. Scénář společně s Andym Fehu napsal Ondřej Kopřiva.

-red-
zdroj: M. Ch. Reková, K. Bobková
foto/video: Bionaut © 2021