Total Week #25 – Fuckující plyšáci a zběsilé ženy

Podobně jako předchozí týden jsme se i tentokrát dočkali oznámení několika spin-offů, prequelů a pokračování. Stručně si projdeme ty nejzajímavější z nich a přihodíme alespoň jeden původní projekt. Přejeme hezký kulatě pětadvacátý letošní pátek a jdeme na to.

Předposlední úkryt

Katastrofický thriller Greenland: Poslední úkryt měl u nás zamířit do kin, kvůli pandemii se do nich nakonec ale nedostal a dnes už si ho můžete koupit na DVD. Ačkoli film ani celosvětově kasovně příliš nezazářil, otevřený konec filmu tak trochu lákal na pokračování. Na tom se oficiálně tento týden začalo pracovat a mělo by se zaměřit na skupinky přeživších v ledem pokryté, zpustošené Evropě a dopovědět příběh ústřední rodinky Gerarda Butlera z jedničky. Premiéry se dočkáme asi už příští rok.

Fuckující plyšák míří na obrazovky

Prasácký Méďa od tvůrců Family Guy se dočkal dvou poměrně zábavných filmů se Sethem MacFarlanem jako dabérem titulního plyšáka a Markem Wahlbergem v hlavní roli, trojky jsme se ale nikdy nedočkali. Streamovací služba NBC Peacock si nově objednala sérii televizního seriálu, který by měl dějově oběma filmům předcházet. Zajímavostí je, že by seriálový Méďa měl být natáčen klasickou sitcomovou metodou více kamer, snad se tedy dočkáme poctivé komediální pecky.

Druhý Aquaman má název

Dvojka Aquamana dostala podtitul The Lost Kingdom, neboli Ztracené království. Děj by se měl točit kolem podmořského města Necrus, které se pustí do války s Aquamanovou rodnou Atlantidou. Vrací se Jason Momoa i režisér James Wan, film však už teď provází fandovská kontroverze ohledně návratu Amber Heard do role válečnice Mery poté, co studio Warner Bros. vyhodilo jejího bývalého manžela Johnyho Deppa z role Grindelwalda ve Fantastických zvířatech kvůli údajnému domácímu násilí, na obdobné obvinění Heard ovšem nijak nezareagovalo. Jednička navíc byla dost ošklivým digibordelem, takže vznik dvojky nás zatím nechává chladnými.

Rychlé a zběsilé

Do kin s řevem vjíždí deváté Rychle a zběsile a v rámci marketingové kampaně se herci zase jednou rozpovídali o tom, kam by série měla směřovat. Její hlavní příběh by sice měl skončit jedenáctým dílem, který se natočí jedním vrzem s desítkou a aktuální devítka tedy nakopává finální trilogii, po vzoru Hobbse a Shawa se ovšem počítá s kupou spin-offů. Jeden z nich by se podle aktuálního trendu měl zaměřit na ženské hrdinky a údajně by měl mít již i hotový scénář. Vzhledem k tomu, kolik dam se v devíti filmech již stihlo objevit – jmenujme třeba Helen Mirren, Charlize Theron nebo Nathalii Emmanuel – rozhodně producenti s obsazením měli z čeho vybírat. Snad projekt bude působit přirozeněji, než jeden neslavný ženský moment z finální bitvy v Endgame.

Everestu k výročí dostane Obi-Wana

Brzy tomu bude sto let od doby, kdy se lidé poprvé pokusili zdolat Mount Everest. Při té příležitosti o prvních výpravách vznikne film v režii Douga Limana, který stojí za akčními peckami, jako Na hraně zítřka nebo Agent bez minulosti, taky ale otřesného covidího dramatu Lockdown. Natáčet by se mělo začít hned poté, co se režisér vrátí ze svého vesmírného výletu s Tomem Cruisem. V hlavní roli horolezce George Malloryho a jeho snahu pokořit nejvyšší horu planety ztvární Ewan McGregor, což projektu automaticky dodává na zajímavosti.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm.cz © 2021