Deníček moderního fotra: Tereza Ramba jako moderní matka (video)

Nová česká komedie podle stejnojmenného knižního bestselleru Dominka Landsmana Deníček moderního fotra v hlavních rolích s Jiřím Mádlem a Terezou Rambou vejde do kin 12. srpna. V novém videu se představuje postava emancipované matky v podání Terezy Ramby.

Navzdory tomu, že Deníček je nahlížen především z pozice novopečeného otce, neméně důležitá je i postava maminky Nataši. „Nataša je diametrálně odlišná ode mě, jako od Terezy, a to přesto, že jsme se nacházely vlastně ve stejný životní situaci…“ říká herečka Tereza Ramba a pokračuje: „Nataša a Dominik realizují ve filmu výchovu, která je odlišná od našeho kontaktního rodičovství, které jedeme my s Matyášem. Ale scénář byl tak dobře napsaný, a tak vtipný, že i když máte úplně jiný způsob výchovy, tak i vy jako divák v kině, tak i my jako tvůrci se s tím okamžitě ztotožníte.“

Když se Nataša a Dominik neplánovaně stanou rodiči, domluví se, že Nataša jako úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, a nakonec musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska…

Deníček moderního fotra je celovečerním režijním debutem Jana Haluzy, který je zároveň i autorem scénáře. Ve filmu uvidíme řadu předních českých herců. Rodiče Dominika / Jiřího Mádla si zahrají Pavla Tomicová a Ondřej Malý, rodiče Nataši / Terezy Ramby  Lucie Benešová a Roman Zach. V roli Natašina nápadníka a Dominikova soka uvidíme Lukáše Hejlíka v jeho první filmové roli vůbec, dále také Lucii Polišenskou, Ivana Luptáka, Andreu Hoffmannovou, Roberta Jaškówa.

Film vznikl v produkci společnosti Fresh Lobster Ludvíka Marečka, koproducenty jsou společnosti Flamesite, CinemArt, Dana Voláková, Fénix Film a Redemptor.

-red-
zdroj: U. Donátová
foto/video: Fresh Lobster, Totalfilm Media, CinemArt © 2021