Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Mazel a tajemství lesa: Na tábor můžete i do kina

Pokud se letos vaše ratolesti nechystají na tábor nebo naopak chtějí najít pro táborové hry a zážitky inspiraci, mohou vyrazit do kina. Režisér úspěšného dobrodružného filmu Modrý tygr Petr Oukropec natočil dobrodružnou fantasy novinku pro celou rodinu Mazel a tajemství lesa. Lidským hrdinou filmu je městský kluk Martin s přezdívkou Mazel. Příroda ho moc nebere, má radši svůj telefon a na trapnej tábor pod stan do lesa jede spíš z donucení. Právě on ale objeví tajemné lesní bytosti a uzavře s nimi dohodu. Nejdřív mu pomáhají uspět v táborové hře, nakonec ale musí vyřešit mnohem důležitější a náročnější úkol…

„Vedle lesních postaviček pro nás byla důležitá atmosféra letního tábora, aby byla opravdová. Jak si ji dospělí pamatují a jaká bývá i teď,“ říká Petr Oukropec. Během natáčení proto skupina dětských herců prožívala paralelně skutečný tábor a děti pak před kamerou projevovali nehranou pospolitost a přirozenost. „Dětští herci přestali vnímat rozdíly mezi natáčením a hrou, mezi skutečnými vedoucími a těmi hereckými, takže jsme pak vlastně točili jeden opravdový oddíl,“ dodává režisér.

Ústřední píseň k novému dobrodružnému filmu Mazel a tajemství lesa vydala přesně v den jeho premiéry v českých kinech Bára Poláková. Skladbu s názvem „Voda“ složila s Davidem Hlaváčem a nazpívala ji jako duet společně s desetiletou Annou Matáskovou. Singl vychází v distribuci Supraphonu, videoklip k písní dotváří záběry z filmu.
„Film se odehrává na letním táboře v přírodě a voda v něm hraje celkem důležitou roli. Bavilo mě podívat se na vodu ne jako na věc, ale jako na živou bytost a tak o ní i přemýšlet. V tomhle úhlu jsme se pak při psaní textu pohybovali,“ přibližuje vznik písně Bára Poláková. „Vyšla z toho balada a hned nás napadlo, že by bylo skvělé ji nazpívat jako duet, kde by druhý hlas bylo dítě. Souzní to se samotným filmem a dětský hlas vystihuje čistotu, nevinnost i zranitelnost samotné vody,“ pokračuje Bára.

Hlavní dětské postavy ve filmu hrají Sebastian Pöthe a Josefína Krycnerová, v rolích dospělých se jako vedoucí a rodiče objeví Vasil Fridrich, Aleš Petráš, Kristýna Boková nebo Ester Geislerová. Snímek vznikl podle scénáře Kateřiny Kačerovské.

Idylickou přírodu a kouzelný les pod horou Královka, kde se příběh odehrává, našel Petr Oukropec na několika místech, v areálu Bolfánek na západě Čech, v údolí Úterského potoka a na několika místech na Jižní Moravě.

Film je právě v kinech.

-red-
foto/video: Bontonfilm © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast