Zbožňovaný: Při focení plakátu zpíval Langmajer i Kronerová (video)

Úspěšný scenárista a držitel Českého lva Petr Kolečko chystá na konec září další režijní počin. Komedie Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou v hlavní roli vypráví o tom, že vaše tajemství vás nakonec vždycky dostihnou a ten, kdo žije s nevěrou, musí počítat s následky. Hvězdná herecká sestava ve složení Jiří Bartoška, Ivana Chýlková, Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková a Zuzana Kronerová se před časem sešla, aby nafotila plakát k filmu. To, co se ale v ateliéru dělo, předčilo i nejdivočejší představy fotografa Stanislava Honzíka a jeho týmu. Podívejte se na video.

Temperamentní slovenská herečka Zuzana Kronerová při focení začala zpívat slovenskou lidovou klasiku Hej, Macejko, Macejko. To by nebylo takové překvapení, kdyby se k ní kromě ostatních nepřidal nečekaně i Jiří Langmajer. Svůj part vystřihl s nádechem operního zpěvu.

„Jsem vděčný, že se podařilo dát dohromady takové skvělé obsazení. Tyto herce navíc nemusím do ničeho takzvaně instalovat, naopak jsou pro mě inspirací,“ říká scenárista a režisér Petr Kolečko.

Jedním z hlavních důvodů, proč se Kolečko opět pustil do režie, je téma filmu. „Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ říká režisér filmu.

Zbožňovaný (foto: M. Schmiedberger)

A o čem Zbožňovaný vypráví? Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval…

V dalších rolích se představí Štěpán Kozub, Taťjana Medvecká, Lukáš Melník, Kryštof Michal nebo Martina Czyžová.

Premiéra filmu Zbožňovaný je plánována na 23. září 2021.
Film vznikl v produkci společnosti MOJOFilm s.r.o, producentů Pavla Páska a Igora Konyukova. Koproducentem je Česká televize, do kin snímek uvede distribuční společnost Bioscop.

-red-
foto/video: MOJOFilm, Bioscop, Miloš Schmieberger, Totalfilm Media © 2021