Respect: Královna soulu s tváří Jennifer Hudson míří na filmová plátna (trailer)

Její hlas je nezapomenutelný, stala se první ženou uvedenou do Rokenrolové síně slávy, je držitelkou 18 cen Grammy a nyní do kin míří film o jejím životním příběhu. Film Respect mapuje cestu hudební ikony, zpěvačky, skladatelky a pianistky Arethy Franklin od jejích počátků, kdy jako malá zpívala v kostelním sboru, až k jejím největším úspěchům, díky kterým se zařadila mezi největší světové legendy. Podívejte se na trailer. Film vstoupí do českých kin již 12. srpna.

Režie filmu se chopila divadelní režisérka Liesl Tommy, která je první Afroameričankou, jenž byla nominována na cenu Tony Awards za nejlepší režii hry (Tony Award for Best Direction of a Play). Snímek Respect je tak jejím filmovým režijním debutem. Do hlavní role, tedy do role Arethy Franklin, byla obsazena jedna z nejtalentovanějších zpěvaček a hereček současnosti Jennifer Hudson. Ta svou hereckou kariéru započala v roce 2006 filmem Dreamgirls, kde stanula například po boku Beyoncé nebo Jamieho Foxxe. Za svůj herecký a pěvecký výkon si odnesla Oscara.

Aretha Franklin a Jennifer Hudson

Výběr herečky schválila ještě samotná pěvecká legenda, která v srpnu roku 2018 zemřela. Ve hvězdně obsazeném životopisném snímku se dále představí i držitel Oscara, který nedávno oslavil své 60. narozeniny, Forest Whitaker (Poslední skotský král, Úkryt), Tate Donovan (Rocketman, Argo) či zpěvačka Mary J. Blige (Mudbound).

-red-
zdroj: D. Šandová, Presscode
foto/video: Forum Film, archiv

resp