Total Week #29 – Marvelovský monopol, Barbie Quinn a Zaklínač

Třetí letošní červencový týden přinesl spoustu zpráv, ze kterých se akcionáři Disneyho a Kevin Feige musí tetelit blahem. Kromě toho jsme se ale dočkali i první ukázky z druhého Zaklínače, nového hereckého přírůstku do pátého Indyho a odhalení režisérky chystaného filmu o panence Barbie.

Widow vydělává

Svět je alespoň částečně zase v pořádku – kina válcuje nová Marvelovka. Nehledě na to, že je Black Widow vůči MCU spíš jakýmsi datadiskem se zjevnými formálními nedostatky, připsala si sólovka Scarlett Johansson za první víkend 80 milionů dolarů z kin a překonala tím dosud nejlepší post-covidový otvírák devátého rodinného tajtrlíkování Vina Diesela s 70 miliony. V součtu s penězi utrženými z paralelního nasazení filmu na Disney+ si Disney nepochybně mne ruce, a vzhledem ke všech překážkám a změnám diváckého chování, kterým kinaři musí aktuálně čelit, jsou to optimistická čísla. Slavit návrat do normálu by nicméně bylo předčasné, protože trh se bude vzpamatovávat ještě dlouhé měsíce.

Disney boduje i na obrazovce

Marvel boduje nejen v kinech, ale i na malých obrazovkách. Tento týden skončila první série oblíbeného Lokiho, který navždy přepsal příběh MCU, představil nového arcipadoucha a kromě toho se zapsal do srdcí fandů možná ještě víc, než již odvysílaný Falcon a Winter Soldier nebo WandaVision. Marvelovské hravé experimenty s formou a žánry navíc zaujaly i kritiku, a jejich první dva seriály si odnesly hned 28 nominací na ceny Emmy. Velký úspěch zaznamenal i starwarsovský Mandalorian, který je nominován celkem na 24 ocenění, tedy stejně, jako netflixovské drama Koruna. V Disney tak musí být se svou streamovací službou, která pomalu ale jistě míří i k nám, nadmíru spokojeni. Udělení cen proběhne 19. září.

Řezník z Blavikenu míří zpátky na Netflix

Druhá série Zaklínače se na Netflix podívá už letos 17. prosince a před pár dny jsme se dočkali po řadě krátkách spotů první plnohodnotné upoutávky. V ní Geralt konečně trénuje mladou Ciri na pevnosti Kaer Morhen, kde se dočkáme ostatních zaklínačů známých z knih a her. Vrátit by se měli všichni hlavní herci, druhá série by ale měla opustit komplikované vyprávění jedničky a příběh Geralta, Ciri a Yennefer představit jednotně a chronologicky, což jeho dynamice určitě neuškodí.

Barbie našla režisérku

Že si Margot Robbie zahraje hranou verzi panenky Barbie se už nějakou dobu ví, a ačkoliv je na představitelku Harley Quinn vždycky radost koukat, celovečerní reklama na originál od Matella asi nikoho příliš netankuje. O to je překvapivější, že se filmu upsala jako režisérka talentovaná Greta Gerwig, která proslula zejména nejnovější adaptací feministických Malých žen nebo dramatu Lady Bird. Uvidíme, co se ze snímku o perfektně vypadající panence s ideálními mírami v jejích rukou nakonec vyklube.

Margot Robbie jako Barbie zaujala i britskou BBC. Zpráva se objevila na hlaví straně zpravodajského serveru

Indy vs. Zorro

Antonio Banderas si zjevně na stará kolena užívá záporácké role. Aktuálně ho můžete vidět jako řeckého mafiána v akční komedii Zabijákova žena a bodyguard, a postaví se i Tomu Hollandovi ve videoherní adaptaci Uncharted. Podle aktuálních zpráv nicméně pod kotlem nezatopí nikomu menšímu, než nejslavnějšímu archeologovi na světě. Banderas se totiž objeví v natáčeném pátém dílu Indiana Jonese, a to dost možná jako druhý padouch filmu po boku Madse Mikkelsena.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm, Falcon, BBC News, Disney+, Netflix © 2021