Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Total Week #31 – O žalovaném Disneym a kšeftu pro YouTubera

Při sběru filmových novinek pro naše shrnutí se mnohdy zdá, že Hollywood na originální projekty zkrátka rezignoval. Tradičně si proto posvítíme na řadu remaků a rebootů napříč žánry, stejně jako na řadu projektů známých značek tvořených pro streamovací služby, které se k nám pomalu chystají. Jisté je, že v budoucnu bude stále na co koukat – jen to nebude prequel Smrtonosné pasti ani žádný společný projekt Disneyho a Scarlett Johansson.

Shamooka provází Síla

YouTuber Shamook na sebe upozornil vloni v prosinci videem, které nasbíralo již přes 2,5 milionu shlédnutí a které za pomoci technologie deep fake upravuje scénu s Lukem Skywalkerem na konci druhé série Mandaloriana tak, aby jeho digitální tvář působila realističtěji a lépe vystihovala vzhled Marka Hamilla v původní trilogii Star Wars. Řadu fandů překvapilo, že amatérský animátor je schopen dosáhnout v tomto směru po pouhých čtyřech dnech lepších výsledků, než miliardová zábavní společnost, a evidentně si videa povšimli i v Lucasfilmu.

Shamook totiž tento týden dostal místo v ILM a stal se tak součástí týmu, který pracuje na vizuálních efektech nejen pro projekty z předaleké galaxie. Jak je vidět, své nadšení a talent nemá smysl si nechávat pro sebe.

Já jsem Harley, já jsem Groot

Před pár lety by člověk nečekal, že trailer k novému filmu od DC se bude prodávat připomínkou, že jeho režisér má na kontě zářez z konkurenčního MCU. V osobě Jamese Gunna, režiséra a scenáristy Strážců galaxie a aktuálního Sebevražedného oddílu, se nicméně spojily oba komiksové světy, a on sám si dobře uvědomuje potenciální výhody mediátora obou společností.

Tenhle týden se tak při propagačních eventech k Sebevražednému oddílu již poněkolikáté rozpovídal o tom, že by postavy z obou světů rád svedl dohromady do jednoho filmu – konkrétně Gunn prý se zástupci studií i herečkou Margot Robbie mluvil o spin-offu, ve kterém by se potkala její šílená antihrdinka Harley Quinn a fandy milovaný mluvící strom Groot. Zní to šíleně, ale producenti se dnes neofrňují nad ničím, co by jim mohlo namastit kapsy, takže se tohohle divného spojení třeba vážně dočkáme. Hrátky s multiverzem, které obě série aktuálně rozjíždějí, tomu koneckonců otevírají dveře i po příběhové stránce.

Superhrdinové na HBO Max

Už před dvaceti týdny jsme v Total Weeku mluvili o tom, že v produkci J.J. Abramse se chystá reboot Supermana bez Henryho Cavilla, ve kterém by superslipy Clarka Kenta poprvé oblékl afroamerický herec.

Aby v tom nebyl zmatek, tento týden se ukázalo, že pro HBO Max navíc nezávisle na tomto filmu vzniká ještě seriálový projekt o černém Supermanovi. Vyprávět by měl o postavě Val-Zod, kryptoňanovi, který v komiksech přebral superhrdinskou štafetu po Clarku Kentovi a kterého by si měl zahrát Michael B. Jordan. Ten seriál bude i produkovat.

Superman Henry Cavill

Kromě toho se na HBO Max příští rok má objevit deset filmů určených přímo pro streaming, jako je minulý týden obsazená Batgirl, zatímco áčkové produkce typu Batmana od Matta Reevese se při uvedení vrátí exkluzivně na stříbrná plátna.

Kříšení ďáblů a paranormálních aktivit

Pokud vám přijde, že zprvu zajímavý koncept série Paranormal Activity se po šesti dílech sledování záznamů z bezpečnostních kamer vyčerpal, nejste v tom sami. Myslí si to i její producenti, kteří se proto tento týden rozhodli sérii ukončit dřív, než se stane směšnou parodií sebe sama… a výdělečnou značku zrebootovat a začít 14 let od premiéry prvního dílu odznovu. Jestli se podaří vlít hororovému výplachu novou krev do žil, se na podzim dozví předplatitelé služby Paramount+.

Na konkurenční streamovací službě Peacock se mezitím studio Universal pokusí vzkřísit hororovou legendu Vymítač ďábla, kterou by po vzoru remaku Halloweenu chtělo aktualizovat pro nové tisíciletí a natočit rovnou celou trilogii. Strach sice máme už teď, ale spíš o dobré jméno téhle žánrové klasiky, na druhou stranu štědrý rozpočet 400 milionů dolarů a angažmá režiséra remaku Halloweenu Davida Gordona Greena v nás budí opatrné naděje.

Scarlett Johansson žaluje Disneyho o avengeří důchod

Black Widow

Herečka Scarlett Johansson žaluje studio Disney za ušlý zisk smluvně přislíbených procent z kinotržeb Black Widow, o která přišla kvůli uvedení filmu na streamovací službě Disney+. Peníze utržené ze streamingu tečou podle jejích právníků přímo do kapes nejvyššího managementu studia namísto k tvůrčím profesím, kterém jim vydělávají. Johansson tak mohla přijít až o miliardu korun.

Hybridní premiéry v kinech a na internetu jsou kvůli covidu dost horkým tématem, a jejich existenci řada filmařů nese dost nelibě, výsledek případného soudu s Johansson by tedy v Hollywoodu mohl nastavit zásadní precedent do budoucna.

Kritici herečky mluví o „chamtivosti“ a tvrdí, že se ke kroku odhodlala pouze proto, že Black Widow byla její poslední štací v avengeřím universu a nemá tedy již u studia co ztratit. Disney na druhou stranu smlouvu objektivně porušil, hájí se ale nenadálou pandemickou situací.

Don`t Die Hard

Smrtonosná past a Bruce Willis

Ještě před nákupem Foxu Disneym probíhaly přípravy na dalším filmu ze série Smrtonosná past s jednoduchým názvem MacLane, který by se dějově vrátil do 70. let a zkoumal tak začátky kariéry titulního policisty. Toho by tvárnil jak mladý herec, tak Bruce Willis, který v součanosti holduje béčkovým produkcím otřesné kvality a hit, který by ho bavilo natáčet, by potřeboval jako sůl.

Prequel Smrtonosné pasti tímto filmem nicméně nebude, protože Disney jeho pětiletou předprodukci tento týden oficiálně zastavil a nejeví o projekt další zájem. Série tedy poputuje minimálně na pár let k ledu.

Predátor Trachtenberg ve Vodním světě

Predátor (foto: CinemArt)

Hojně skloňovaným jménem tohoto týdne se stal i režisér a producent Dan Trachtenberg. Ten totiž aktuálně dokončuje natáčení nového Predátora, který bude survivalovou podívanou ve stylu Revenanta, ukáže vůbec první výlet vesmírného lovce na zemi, jeho boj s indiánskou válečnicí a jmenovat se bude jednoduše Skull.

Kromě toho ale Universal oznámil také seriálové pokračování kultovního Vodního světa s Kevinem Costnerem z roku 1995, o které se postará právě Trachtenberg jakmile Skull dotočí.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm, CinemArt, Disney, HBO, Vertical © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast