Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jákl ve Varech ukázal první střípky z Žižky, diváci si ale budou muset počkat (rozhovor)

Petr Jákl, režisér, producent a bývalý kaskadér, který čím dál víc zapouští kořeny v mezinárodních projektech, ve Varech několika novinářům představil teaser na očekávaný historický thriller Jan Žižka. V dosud nejdražším tuzemském snímku, který vzniká již dlouhou řadu let, se objeví kromě Bena Fostera v hlavní roli i Michael Caine, který z Varů před několika hodinami odletěl. Ještě předtím se ale stihl účastnit soukromé projekce v hotelu Thermal, kde se na dokončovaný snímek spolu s několika málo vyvolenými kolegy podíval.

S Petrem Jáklem jsme si v rozhovoru na terase Thermalu popovídali třeba o tom, jaká byla jeho cesta od kaskadérství k režisérství, ale i jaké to je mít kámoše v Hollywoodu, jak Michaela Caina do svého filmu sehnal a proč ještě nemůže pustit ukázku z Jana Žižky na veřejnost. My ji viděli, ale vzhledem k tomu, že Petr je vyšší než všichni naši redaktoři dohromady, nic vám pochopitelně nemůžeme vyzradit – snad jen kromě toho, že hotový materiál působí opravdu světovým dojmem a místy připomene třeba seriálové Vikingy.

Jan Žižka (foto: Bioscop)

Jan Žižka by měl vstoupit do kin v první polovině příštího roku. Podle dnes představených novinek by navíc součástí projektu měla být obrazová kniha, videohra pro PC a nové konzole a aplikace s rozšířenou realitou pro chytré telefony.

-red-
foto/video: Totalfilm Media, Bioscop © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast