Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Jak se točil Deníček moderního fotra? Ve čtvrtek v kinech, teď pohled do zákulisí (video)

Nová česká komedie podle stejnojmenného knižního bestselleru Dominika Landsmana Deníček moderního fotra v hlavních rolích s Jiřím Mádlem a Terezou Rambou vejde do kin již tento čtvrtek 12. srpna. Adaptace humoristické knihy je celovečerním režijním debutem Jana Haluzy, který je zároveň i autorem scénáře. Jaké bylo natáčení? A zvládl Jiří Mádl jízdu na poníkovi? Podívejte se na nové video.

Deníček moderního fotra měl cestu od literární předlohy k realizaci filmu poměrně dlouhou a trvala více než šest let.
„První, koho jsme oslovili, byl Jirka Mádl, z těch šesti let byl u toho určitě tři roky. Na scénářích se podíleli různí tvůrci, ale pořád to nebylo ono. Cítil jsem, že to takhle nechci a že to nefunguje tak, jak bych si představoval, až přišel Jirka a řekl: „Hele mám pro Tebe Honzu…“ A přivedl Honzu Haluzu a najednou to autorsky bylo tam, kde jsem ten projekt chtěl mít,“ vzpomíná producent Ludvík Mareček.

Když se Nataša a Dominik neplánovaně stanou rodiči, domluví se, že Nataša jako úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, a nakonec musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska…

Jiří Mádl, Lukáš Hejlík a Tereza Ramba ve filmu Deníček moderního fotra

Ve filmu uvidíme řadu předních českých herců. Rodiče Dominika / Jiřího Mádla si zahrají Pavla Tomicová a Ondřej Malý, rodiče Nataši / Terezy Ramby Lucie Benešová a Roman Zach. V roli Natašina nápadníka a Dominikova soka uvidíme Lukáše Hejlíka v jeho první filmové roli vůbec, dále také Lucii Polišenskou, Ivana Luptáka, Andreu Hoffmannovou, Roberta Jaškowa.

Film vznikl v produkci společnosti Fresh Lobster Ludvíka Marečka, koproducenty jsou společnosti Flamesite, CinemArt, Dana Voláková, Fénix Film a Redemptor.

Deníček moderního fotra uvede 12. srpna do kin CinemArt.
-red-
zdroj: U. Donátová
foto: Vojtěch Resler, video: Totalfilm Media, Fresh Lobster © 2021
trailer: CinemArt © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast