Total Week #32 – Středozemě, Flash Gordon a kapesní Nolan

Uplynulý týden se nesl zejména v duchu spekulací o dalších a dalších žalobách herců na producenty a studia obcházející jejich smluvně příslíbenou gáži, dočkali jsme se ale i první fotky ze seriálového Pána prstenů, novinek o nové adaptaci Flashe Gordona nebo spekulací o dalším projektu Christophera Nolana. Vítejte na prahu 32. letošního víkendu.

Scarlett Johansson jako Black Widow

Protržená přehrada hybridní distribuce

Žaloba Scarlett Johansson kvůli údajnému porušení její smlouvy studiem Disney otevřela stavidla další herecké nespokojenosti, a víc a víc herců vychází na veřejnost s plány na soudní přestřelku.

Společnost Millenium Films a producenti filmu Pád bílého domu tak mají na krku přelíčení s hercem Gerardem Butlerem, který je obvinil z účetních podvodů vedoucích k okleštění jeho gáže minimálně o 10 milionů dolarů. Z nasazení svého filmu souběžně na Disney+ a do kin pak zásadně nesouhlasí i Emma Stone v případě své Cruelly a radost nemají ani Emily Blunt s Dwaynem Johnsonem, kteří momentálně kasovně propadají s Expedicí: Džungle. Emily Blunt přitom podobně narazila už s Tichým místem 2 u studia Paramount, které režíroval její manžel John Krasinski, minimálně z její strany tedy skutečně lze čekat snahu o oficiální rozřešení situace.

Studioví hlavouni se ze Scarlettina precedensu asi začínají hodně potit.

Další Nolan i ve vašem smartphonu

Christopher Nolan byl jedním z prvních, který souběžné uvádění filmů do kin i na stream ostře kritizoval. Jak by ne, když jeho filmy stojí takovou měrou na prvotřídním audiovizuálním zážitku, které jakékoli domácí kino zkrátka v porovnání s Imaxem nebo alespoň klasickým kinosálem nabídne jen těžko.

Přesto se ho po jeho rozepři se studiem Warner Bros. snaží pro jeho další angažmá ulovit právě streamovací král Netflix, který by tak patrně musel jednomu z největších režisérských velikánů nabídnout sakra volnou tvůrčí a producentskou ruku a asi i sakra velkou částku. Šéfové netflixovského filmového obsahu jsou každopádně podle svých slov silně odhodláni Nolana získat, tak uvidíme, jak jejich aktuální jednání dopadnou.

Taika Waititi na place Králíčka Jojo

Flash Gordon nebude animák

Novozélanďan Taika Waititi třetím dílem Thora nebo Králíčkem Jojo prokázal, že je jedním z nejhravějších filmařů současnosti. Fanoušci kultovního Flashe Gordona tedy museli zajásat, když se dozvěděli, že jeho remake pro nové tisíciletí spáchá minimálně po stránce scénáře právě on. Řada z nich očekávala po oznámení vzniku projektu kreslený film, podle aktuálních zpráv nicméně má jít o hranou akční komedii, kterou by při troše štěstí Waititi mohl i sám zrežírovat.

Režisér aktuálně dokončuje čtyřku Thora, pracuje na fotbalové komedii Next Goal Wins a podepsanou smlouvu má i pro blíže nespecifikovaný projekt Star Wars, nedávno neznámý režisér má tedy v první hollywoodské lize po právu dost napilno.

Pán prstenů odtajnil první fotku

Dávno víme, že prequelový Pán prstenů od Amazonu má být nejdražším seriálovým projektem v historii, a fandové jeho premiéru v roce 2022 vyhlíží s velkým očekáváním a netrpělivostí. Tento týden jsme se konečně dočkali první malé ochutnávky, první fotky přímo ze seriálu, na které můžeme vidět pravděpodobně město Valmar, rodiště Saurona, Sarumana, Gandalfa a dalších mocných hráčů na Tolkienově šachovnici, které jsme mohli vidět už v Jacksonově trilogii. Natěšení je veliké!

Pán prstenů seriál – první fotka