Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

TRANSFORMERS JEDNA - DABOVANÝ TRAILER NA NAŠEM KANÁLE DNES V 16:30.

Total Week #33 – Kasovní sebevražda, macho Clint a odzabití Kennyho

Městečko South Park se rozrůstá do nebývalé šíře. Filmy, co si to zaslouží, kasovně hoří, zatímco producenti oznamují sequely, které nikdo nechce. Alespoň že Clint Eastwood je pořád ve formě, i když recykluje dvacet let staré náměty po Schwarzeneggerovi. Vítejte u Kristova 33. vydání letošních Total Weeků.

Kasovní sebevražda

Nový Sebevražedný oddíl je osvěžující, vtipná, akční pecka, v kinech bohužel beznadějně pohořela a u Warnerů asi v práci nepanuje zrovna pozitivní atmosféra.

Na vině je jednak nová vlna varianty delta, kvůli které se Američani do kin zrovna nehrnou, pirátství zapříčiněné systémem hybridních premiér v kinech i na onlinu, ale i rozpačitá reklamní kampaň filmu, která nedovedla masovému diváctvu vysvětlit pozici filmu oproti stejnojmenné jedničce, ani jej nijak zvlášť prodat. S masivním rozpočtem 175 milionů dolarů jde o obří kasovní průšvih.

Je to obrovská škoda, protože jak jsme psali v 86% recenzi, marvelovský přeběhlík James Gunn natočil suverénně nejlepší DC film ze světa Ligy spravedlnosti. Doufejme, že to nebude mít vliv na jeho další angažmá, ani že debakl nespustí panickou lavinu dalších odsunů hollywoodských velkofilmů.

Cry Macho – Clint Eastwood

Uřvaný macho Clint

Clintu Eastwoodovi je 91 let, do důchodu se ale nechystá. Ve stejnojmenné adaptaci sedmdesátkového románu Cry Macho o bývalé hvězdě rodea, která doprovází mladého muže zpět do rodného Mexika, se ujal hlavní role, zároveň je ale producentem a film i klasicky režíruje. Zajímavostí je, že film se chystal už v roce 2003, kdy se v něm měl objevit Arnold Schwarzenegger, z realizace ale sešlo kvůli jeho guvernátorské kariéře.

V Americe film bude mít premiéru v půlce září, v Česku se film ale do distribuce nechystá. Dočkáme se ho alespoň v digitálu s nástupem HBO Max.

Masivní rozrůstání městečka South Park

Tvůrci seriálu Městečko South Park podepsali exkluzivní smlouvu s ViacomCBS, která za neuvěřitelných 900 milionů dolarů vynese pro streamovací platformu Paramount+ nejen šest nových řad seriálu, ale i nový film, čtrnáct spin-offů a fandové se mohou těšit i na videohru.

Nekorektní satira o partičce Kennyho, Cartmana a daších kreslených postaviček utahující si z eutanázie, potratů nebo Satanových znásilňování proroka Mohameda se tak dočká od roku 1997 minimálně třiceti sérií, tvůrci ale vtipkují, že by rádi dotáhli rovnou stovku. Momentálně totiž mají podle svých slov naprostou tvůrčí svobodu.

Městečko South Park (foto: Prima Comedy Central)

Sníh v Panemu

Balada o ptácích a lidech, preqeuelová kniha ze světa Hunger Games autorky Suzanne Collins, se dočká filmového zpracování. Příběh se točí okolo mládí prezidenta Snowa, kterého v trilogii odehrávající se o 64 let později ztvárnil Donald Sutherland. Originy záporáckých postav jsou minimálně u Disneyho aktuálně velkým trendem, tak uvidíme, jak se k příběhu fašistického vůdce tvůrci postaví.

O režisérovi ani obsazení zatím nic nevíme, film by měl ale dorazit v roce 2023 nebo 2024.

Kronika (2012)

Kronika pokračování, které nikdo nechce

V roce 2012 režisér Josh Trank s velkým úspěchem debutoval superhrdinským found-footage thrillerem Kronika, který na ploše pouhých 80 minut dokázal nabídnout nejen hutný a zajímavě snímaný příběh, ale i představit světu tehdy neznámého Michaela B. Jordana, Dana De Haana a Alexe Russela.

Kronika se stala kultem a katapultovala Tranka mezi první ligu, jen aby jeho kariéra hodně rychle zase zhasla po zpraseném rebootu Fantastické čtyřky. O pokračování svého debutu neměl režisér nicméně ani v době své největší slávy žádný zájem, příběh Kroniky považoval za uzavřený, přesto producent John Davis tento týden oznámil přípravy prací na volném pokračování s ženskými představitelkami v hlavní roli.

Nic bližšího o filmu zatím nevíme, kromě toho, že Josh Trank jej už teď považuje za „piece of shit.“

připravil: Martin Mažári
foto/video: archiv, Vertical Entertainment © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast