Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Total Week #35 – Vetřelci, kanáři a čtvrté díly

Přestože se tři velké světové herecké hvězdy sjely na letošní karlovarský festival, který je právě čerstvě za námi, nezabránilo nám to pokukovat po těch ostatních. Opět jsme tu s novinkami ze světového filmového a televizního byznysu. 

Black Canary nedozpívala

Než Harley Quinn s tváří Margot Robbie zaválela v aktuálním a parádním Sebevražedném oddílu, střihla si o něco méně pozitivně přijatou sólovku Birds of Prey. Asistovala jí u toho mj. Jurnee Smollet jako uječená antihrdinka Black Canary.

Z nějakého důvodu a poměrně nečekaně právě tahle postava dostane prostor v jednom z DC spin-offů plánovaných pro HBO Max. Na filmu pracuje scenáristka Misha Green, ověřená pisatelka příběhů ženských hrdinek, která aktuálně chystá i druhého Tomb Raidera.

Vetřelec (foto: archiv)

Vetřelci a predátoři si dají znovu po hubě

Zkraje tisíciletí režisér Paul W. S. Anderson v Česku natočil vybíjenou Vetřelec vs. Predátor, kde si po zubaté hubě dávaly dvě nejikoničtější monstra z historie filmové sci-fi. Výsledek byl ale ku nelibosti fanoušků kvůli ratingu PG-13 poměrně bezzubý, takže o pár let později přispěchali béčkaři Colin a Greg Strausovi, aby divákům servírovali krvavé hody plné vetřelčích vajíček v břichách nastávajících maminek.

Ani tehdy to úplně nezafungovalo, takže se pochopitelně nabízí pokusit se značku rehabilitovat a vytřískat z ní prachy jinou cestou. Pod taktovkou disneyovských 20th Century Studios se totiž rozeběhly v tichosti práce na restartu celé série, který se snad z chyb svých předchůdců poučí. O filmu se zatím nic oficiálního neví, kromě toho, že vznikne.

Vyvolení viděli střípky čtvrtého Matrixu

Málokteré oživení kultovní série k sobě poutá tolik pozornosti, jako očekávaný čtvrtý díl Matrixu, který by se do kin měl podívat už letos v prosinci. Ten se podle nejčerstvějších zpráv bude jmenovat Ressurection, tedy Vzkříšení, a účastníci prezentace CinemaCon v Las Vegas měli v úterý možnost podívat se pod přísným zákazem nahrávání na první záběry.

Viděli na nich Keanu Reevese jako Nea, který si však na události prvních tří filmů nepamatuje a jako terapeut mu se zmatkem v hlavě pomáhá psychiatr Neil Patrick Harris. Rozvzpomínávat by se Neo měl začít po znovushledání s milovanou Trinity, do jejíž role se vrací Carrie-Anne Moss. Podle účastníků CinemaConu se podle ukázky můžeme těšit na našlapanou akci, vracení kulek k nepřátelům i návrat ikonických pilulek.

Keanu Reeves jako Neo

Čtvrtý Captain America potvrzen

Když už jsme u těch čtyřek, tento týden byly oficiálně potvrzeny zprávy, které se objevily už po konci seriálu Falcon a Winter Soldier. Anthony Mackie, který v něm stvrdil převzetí ikonického štítu Steva Rogerse, se vrátí v hlavní roli nového dílu série Captain America.

Pokračování příběhu někdejšího Falcona píše Martin Spellman, showrunner zmíněného seriálu, lze tedy očekávat velmi těsné navázání na jeho zápletku i návrat Sebastiana Stana jako Buckyho. Natáčet by se mělo začít příští rok v létě a šéf Marvel Studios Kevin Feige již údajně zná i datum, kdy by film měl premiérovat.

Anthony Mackie jako Falcon

Joy bude pít krev

Anya Taylor-Joy v Hollywoodu prorazila díky hororu Čarodějnice, a spolupráce s režisérem Robertem Eggfandimersem jí zjevně sedla natolik, že se podílí i na jeho dalším projektu. Tím by měl být několikátý remake sto let staré (!) drákulovské klasiky Upír Nosferatu.

Hvězda úspěšného netflixovského seriálu Dámský gambit si tak připisuje do vyhlídek své slibně našláplé kariéry další zajímavý projekt.

připravil: Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: archiv, Disney, DC, Vertical Entertainment © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast