Janžurka jako sousedka stíhačka v nové komedii Jedině Tereza (video)

První dáma české komedie Iva Janžurová se vrací před kameru v malé, výrazné roli zvědavé sousedky. V romantické komedii Jedině Tereza hraje dotěrnou sousedku hlavního hrdiny v podání Igora Orozoviče. Paní Hanušová je vždy připravená objevit se na scéně, když se něco na chodbě za jejími dveřmi šustne. Podívejte se na video ze zákulisí.

“Role zvědavé sousedky Hanušové byla od počátku koncipována jako cameo a Iva Janžurová je úžasná a velmi vstřícná dáma, která nás neposlala do háje s takto malou rolí. Naopak svým talentem a entuziazmem dokázala tuto roli povýšit a já ji za to mnohokrát děkuji,” říká režisér filmu Jaroslav Fuit.

Jedině Tereza (foto: CinemArt)

“S Igorem Orozovičem hrajeme už dlouho v Národním divadle a v Divadle Kalich a já už jsem hrála ženy, které ho obdivují za jeho skvělou postavu a dnes ho spatřím v rámci natáčení nahého, na což se hrozně těším, že to konečně zažiju. Připravila jsem si i takové hezké vtipy a dokonce jsem kvůli tomu upekla štrůdl, tak uvidíme,” svěřila se Iva Janžurová.

Tomáš s Terezou už pár let prožívají lásku jako z učebnice. Tomáš jako meteorolog získal skvělou práci televizního moderátora počasí a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou. Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný nocleh na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval. Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku. Naštěstí má kamaráda Karla, filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů? Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf, který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo.

Hlavních rolí se ujali Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič. V dalších rolích uvidíme Matouše Rumla, Davida Matáska, Ivu Janžurovou, Emmu Smetanu, Václava Koptu a další.

-red-
foto/video: Totalfilm Media, CinemArt © 2021