Tvůrci Vlastníků představují trailer a plakát nové komedie Mimořádná událost

Jak byste se chovali, kdybyste jeli ve vlaku, který nikdo neřídí? Odpověď na tuto otázku hledá Jiří Havelka, režisér a scenárista diváckého hitu Vlastníci, ve své další komedii Mimořádná událost. „Názvem si nadbíháme, ale samozřejmě doufám, že ano, že to bude pro diváky mimořádný zážitek v mnoha ohledech,“ říká o svém filmu Jiří Havelka. Nyní se film představuje v traileru.

Titulní mimořádnou událost způsobí strojvedoucí lokálky, který neplánovaně zastaví mezi poli a vystoupí z vlaku, aby vyřešil drobný technický problém. Bohužel zastavil v mírném protisvahu a vlak mu ujede. Samospádem a tam, odkud vyjel. Brblající cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je zamčená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi pasažéry se šíří první náznaky paniky. Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí mírného násilí nakonec dveře kabiny strojvůdce otevřou, ale tam si pouze potvrdí nejhorší očekávání – motoráček nikdo neřídí. Velmi nesourodá skupina lidí, kterou na chvíli svedla dohromady jízda vlakem, má teď jeden společný cíl – ve zdraví tuhle cestu přežít.

Mimořádná událost (foto: CinemArt)

Komedie Mimořádná událost se volně inspirovala skutečným příběhem „splašeného vlaku“, který ujel svému strojvůdci i s cestujícími před pár lety na Českomoravské vrchovině. Jiřímu Havelkovi nešlo o věrnou rekonstrukci případu, ale o další zábavný ponor do světa úplně normálních lidí, kteří se ocitnou v extrémní situaci. Možná byste se divili, kolik toho můžou mít společného vypjatá domovní schůze a vlak, který nikdo neřídí.

Jenovéfa Boková o natáčení Mimořádné události (14. minuta podcastu):

Ústřední manželskou dvojici Romany a Romana ztvárnili Jana Plodková a Igor Chmela, nešťastného strojvůdce si zahrál Václav Kopta a v rolích dalších cestujících se představí Jenovéfa Boková, Jaroslav Plesl, Alois Švehlík, Ctirad Götz, Tereza Marečková, Marie Ludvíková, Oliver Vyskočil, Beáta Mikušová, Milan Koritjak, Fedir Kis a Daniel Horečný.

Film Mimořádná událost bude mít premiéru 3. února 2022 a do našich kin jej uvede distribuční společnost CinemArt. Producentem filmu je Elekta Prague – Marek Jeníček, v koprodukci s Českou televizí a společností CinemArt.

-red-
foto/video/audio: CinemArt, Totalfilm Media © 2021