Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Romantická komedie V létě ti řeknu, jak se mám ukázala finální trailer

Romantická komedie V létě ti řeknu, jak se mám dnes ukázala finální trailer. Novinka od tvůrců kinohitů Všechno nebo nic a Příliš osobní známost vznikala v mezinárodní koprodukci. Za filmem stojí producentka Oľga Nuňézová a režisérka Marta Ferencová. V novince uvidíme mimo jiné Terezu Kostkovou, Ondřeje Sokola, Martina Hofmanna, Jaroslava Plesla nebo Simonu Babčákovou.

Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková), která žije jen pro rodinu, její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí zničí svátky, a o které ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti. Žije sama, ale udržuje poměr se svým šéfem Filipem (Martin Hofmann). Další z party Ela (Andreea Vasile) je známá televizní moderátorka, která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich desetiletými dvojčaty, no jen do doby než se nečekaně objeví její bývalá láska David (Ján Koleník). Partu uzavírá majitel restaurace Vláďa (Pavel Bartos), který se po rozvodu s Věrou (Soňa Norisová) podruhé oženil s mladší Broňou (Dominika Morávková). Po zkušenostech z minulého vztahu si nepřeje, aby jeho žena pracovala, tak Broňa dělá všechno pro to, aby se o jejích pracovních aktivitách nedozvěděl. Ela jí v tom pomáhá. Spleť tajemství, které mají mezi sebou nejen páry, ale i samotní přátelé, se začnou ještě víc zamotávat, když se na Adrianu obrátí manželka premiéra (Petra Vajdová) a chce svého muže (Jaroslav Plesl) opustit v čase předvolební kampaně…

Herecké obsazení filmu V létě ti řeknu, jak se mám.

„První i druhý film se točil za účasti herců ze zahraničí. Všechno nebo nic byl ve spolupráci s polským trhem, Příliš osobní známost zase s Chorvaty a Srby. Tento model se nám velmi osvědčil a diváci ocenili neokoukané tváře. Osobně vnímám rozdíl hlavně v tom, že při prvních snímcích byli cizinci muži, v tomto novém filmu jsou to dvě ženy – herečky a jen jeden muž. Zkrátka, ženské hrdinky jsme doposud vždy stavěli na osobnostech známých našemu publiku a tentokrát jsme zariskovali. Možná i proto, že film „V létě ti řeknu, jak se mám“ nemá jednu – dvě hlavní postavy, ale je to celá parta kamarádů jako hlavních hrdinů,“ vysvětluje producentka Oľga Nuňézová.

Natáčení filmu V létě ti řeknu, jak se mám

Komedie V létě ti řeknu, jak se mám vznikla podle knihy a scénáře autorky bestsellerů Evity Twardzik, podobně jako Všechno nebo nic a Příliš osobní známost. Každý z těchto filmů vidělo v českých kinech přes 300 tisíc diváků. Spisovatelka, moderátorka a novinářka, která část ze svých knih vydala pod jménem Urbaníková, patří k vyhledávaným autorkám jak v Čechách, tak na Slovensku a knihy z vydavatelství Evitapress, které založila, se staly symbolem původní ženské tvorby.

Film V létě ti řeknu, jak se mám uvede 17. února do kin distribuční společnost Falcon.

-red-
foto/video: Falcon, Nunez NFE © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast