Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Jurský svět: Nadvláda v traileru ukazuje nové dinosaury a spojuje dvě generace hrdinů

Očekávané vyvrcholení trilogie Jurský svět i celé série, která začala původním Jurským parkem z roku 1993, představuje nový trailer. Režisér Colin Trevorrow se vrací k oblíbené dobrodružné sci-fi značce a představuje příběh o křehké rovnováze naší planety a setkání dvou generací hrdinů, které na plátně vídáme už skoro třicet let. Podívejte se na trailer s dabingem i českými titulky.

jursky-svet-nadvlada

Čtyři roky po zničení ostrova Isla Nublar se dávná zvířata prohánějí a loví po našich městech po celém světě a lidstvo nejen že pomalu ztrácí svou roli na vrcholu planetárního potravinového žebříčku, ale je i na prahu ekologické katastrofy. Kromě očekávané nostalgie z návratu postav z původní trilogie Jurský park trailer láká i na tajuplná, dosud neviděná zvířata a jejich soužití s lidmi mimo tradiční rámec zábavního parku, kde se série s malými výjimkami odehrávala doposud. Uvidíme tedy, jak se šupinatým obrům bude dařit mimo tradiční tropické prostředí v betonových džunglích nebo zasněžených horách.

V hlavních lidských rolích opět uvidíme Chrise Pratta, Bryce Dallas Howard, ale i zmíněné staré známé Sama Neilla, Jeffa Goldbluma a Lauru Dern jako trio vědců, kteří byli u vůbec prvního dinosauřího neštěstí. Stejně jako v případě nových druhů dinosaurů se ale i mezi jejich potenciální potravou dočkáme i zcela nových postav.

Natáčení Nadvlády přecházelo 18 měsíců příprav a natáčení zkomplikovala pandemie covidu, kvůli které se produkce prodražila o osm miliard dolarů. Celá série nicméně dosud vydělala přes pět miliard dolarů a první Jurský svět dokonce svého času trhl nejeden kasovní rekord, slušný výsledek tedy lze očekávat i od vyvrcholení celé série. V českých kinech má film premiéru naplánovanou na 9. června v distribuci CinemArtu. Zkrátit si čekání můžete již před pár měsíci vydaným několikaminutovým prologem filmu, ve kterém tyranosaurus terorizuje americké autokino.

-red-
foto/video: Universal Pictures ©2022

jursky-svet-nadvlada-plakat

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast