Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

V létě ti řeknu, jak se mám – Na Valentýna dorazí do kin komedie od tvůrců Všechno nebo nic

Už o týden dříve dorazí do vybraných kin nová romantická komedie z pera významné slovenské spisovatelky a scenáristky Evity Twardzik V létě ti řeknu, jak se mám. Oficiálně film s hvězdným mezinárodním obsazením do kin dorazí 17. února, ale již na Valentýna ho diváci v kinech najdou díky předpremiérovým uvedením. Komedie vznikla v týmu tvůrců úspěšných snímků Všechno nebo nic a Příliš osobní známost. Spolupráci si tu zopakovaly krom Evity Twardzik i režisérka Marta Ferencová a producentka Olga Núñezová. 

Kromě výrazných mužských představitelů v podání Martina Hofmanna, Jaroslava Plesla, Ondřeje Sokola či Jána Koleníka se ve filmu objeví i Tereza Kostková nebo Simona Babčáková. Obě herečky své role představují v následujících videích.

„Ivana se věnuje jen a jen domácnosti. Dělá to s láskou a podobně jako k rodině také přistupuje i ke svým přátelům. Řekla bych, že to dělá o trochu víc, než okolí žádá a bez ohledu na to, zda si to skutečně žádá. To všechno jí způsobuje nemalé komplikace,“ říká o postavě z filmu Tereza Kostková a dodává: „Na můj vkus prostě trochu moc tlačí na pilu a nedá si říct.“

Hraji produkční, tedy televizní asistentku, která ve filmu nemá jméno, ale ani ho nepotřebuje. Je to taková hipsterka. Je mi to blízké, já jako Simona v realitě funguju podobně,“ říká o postavě z filmu Simona Babčáková a dodává: „Ona je to docela ostrá ženská a její humor je ironický, sarkastický.“

V létě ti řeknu, jak se mám mapuje životy bývalých spolužáků ze střední školy, kteří se i roky po skončení školy stále stýkají. Každý z nich má jiný životní příběh, jiné radosti i starosti, ale i tajemství, která do party vnáší vtip i napětí. Do života hlavních postav vstupujeme těsně před Vánoci, po kterých přichází nový rok, ve kterém mají všichni oslavit čtyřicátiny. Hrdiny nacházíme v různých fázích života, přitom jejich osudy se díky náhodám proplétají víc než dosud.

Komedie V létě ti řeknu, jak se mám vznikla podle knihy a scénáře autorky bestsellerů Evity Twardzik, podobně jako Všechno nebo nic a Příliš osobní známost. Každý z těchto filmů vidělo v českých kinech přes 300 tisíc diváků. Spisovatelka, moderátorka a novinářka, která část ze svých knih vydala pod jménem Urbaníková, patří k vyhledávaným autorkám jak v Čechách, tak na Slovensku a knihy z vydavatelství Evitapress, které založila, se staly symbolem původní ženské tvorby.

Film V létě ti řeknu, jak se mám uvede 17. února do kin distribuční společnost Falcon.

-red-
foto/video: Falcon, Nunez NFE © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast