Young Star Jan Nedbal zasadil ve Zlíně strom, v sobotu uvede Zprávu

Herec Jan Nedbal, letošní Young Star, na festival přijel s filmy Poslední závod a Zpráva, který bude uveden v sobotu večer. V pátek dopoledne zasadil společně s dětmi a prezidentem festivalu Čestmírem Vančurou další strom ve festivalové aleji. Letitá tradice sázení tentokrát padla na herce, který má s manuální prací bohaté zkušenosti. Víc prozradil v následujícím videu.

Historické drama Zpráva renomovaného režiséra Petera Bebjaka vypráví o obdivuhodném činu dvou mladých židovských vězňů Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrby, kteří utekli z Osvětimi a dokázali přesvědčit svět o hrůzném fungování koncentračního tábora.

„Pro mě je důležité, aby se takovéto historické příběhy točily, protože lidé snadno zapomínají. A hlavně jsou to role, na které se člověk musí nějak připravit i fyzicky a trávit s nimi spoustu času, to mně jako herci přijde zajímavé,” komentoval Zprávu Jan Nedbal.

Jana Nedbala i druhou Young Star Brigitu Cmuntovou lze vidět v kinech při filmových úvodech, projdou se také po červeném koberci před Kongresovým centrem Zlín, zúčastní se autogramiády ve Zlatém jablku nebo budou hosty Vladimíra Kroce ve Festival Café na náměstí Míru.

-red-
foto/video: Totalfilm Media © 2022