Nový trailer na čtvrtého Thora odhaluje děsivého záporáka, bohyni hromu a víc nahoty než obvykle

Trailerová nálož začátku týdne pokračuje další peckou. Zatímco Doctor Strange v kinech pomalu brzdí a tržební analytici si přestávají být jisti, že dokáže překonat miliardový mylník, Marvel se naplno obouvá do propagace čtvrtého Thora, který do kin vtrhne na začátku července, aby vyřešil nevšední potíže s bývalkou a nejbělejší rolí Christiana Balea od Amerického psycha.

Je to právě Gorr, řezník bohů a záporák chystaného filmu, který na sebe strhává v trailer největší pozornost. Režisér Taika Waititi navrátivší z předchozího Ragnaroku se nechal slyšet, že Christian Bale se stane dost možná nejpůsobivějším a nejděsivějším padouchem marvelovského vesmíru. Nad čím řada fandů mávla rukou jako nad klasickým PR zveličováním se popravdě po nových záběrech začíná jevit docela reálně a obzvlášť černobílé záběry s vyděšeným Thorem působí dojmem, že bychom se mohli dočkat dost nápaditých scén a soubojů.

gorr-bale-thor-4

Jinak vidíme střípky Waititiho pověstné komiky (byť dle jeho slov by Láska jako hrom náladou Ragnarok imitovat neměla) a hlavně více interakce mezi Thorem a Jane, která se ve čtyřce stává rovněž bohyní hromu s totožnými schopnostmi. Kdo čekal, že mezi bývalým párem bude po něčem takovém napjatější atmosféra se jejich špičkování může divit, když si ale režisér a scenárista v posledních momentech traileru utahuje z tradičního marvelovského obnažování svých vysekaných supergerojů a Zeus s tváří Russella Crowa z Thora nedopatřením odpinkne všechno oblečení, nelze se divit, že se na něj Jane nevydrží dlouho zlobit.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Marvel Studios, Disney, Falcon © 2022