Dwayne Johnson v traileru představuje Black Adama a posouvá laťku superhrdinské muskulatury

Dwayne Johnson se v prvním traileru přidává k hrdinům filmového DC universa a solidně otřásá jejich mocenským žebříčkem. Antihrdina Black Adam strávil posledních 5000 let ve vězení, nyní je ale nevyhnutelný jeho střet se superhrdinou Shazamem, s nímž sdílí řadu schopností i způsob, jakým k nim přišel. Postava se původně měla objevit už jako záporák právě v Shazamovi z roku 2019, produkce ale rozhodla o představení postavy ve vlastním filmu, než se postavy střetnou. The Rock tedy představuje první ukázku vlastního projektu, který se pro něj stal velmi osobním a pro který musel podstoupit údajně dosud nejtvrdší trénink své kariéry.

Sám Johnson v rozhovorech vypichuje, že ačkoli v průběhu své kariéry měl privilegium hrát řadu skvělých postav, žádná k němu nepromlouvala tolik, jako Black Adam, pro kterého se herec podle svých slov narodil. Trénink v posilovně, který pro film absolvoval s cílem překonat muskulaturu postavy kreslené komiksovými ilustrátory, byl zároveň nejnáročnější, jaký kdy zažil; jeho cílem bylo skutečně vypadat jako řecký bůh vytesaný z kamene. Když vidíme výsledek jeho dřiny v černozlatém obleku jak vystřiženém z komiksů, docela chápeme, že si Johnson myslí i na přeměření filmové síly se samotným Supermanem.

Black Adam – Dwayne Johnson na place

Nejdřív ale bude muset jeho Black Adam vrátit zašlou slávu svému národu Kahndaq, kterému vládl, dokud nepřišla k úhoně jeho rodina. Adam se obrátil do temnoty a neúmyslně vypustil démony známé jako Sedm smrtelných hříchů.

Film jsme původně měli vidět už vloni v prosinci, koronavirové restrikce a rozsáhlé přetáčky filmu nakonec jeho premiéru ale odsunuly na letošní červenec a následně až na podzim. V Česku ho nakonec distribuční společnost Vertical uvede 20. října.

-red-
foto/video: Vertical Ent., Warner Bros. © 2022