Hodně štěstí, pane Veliký: Do Varů míří dramedie s Thompsonovou o sexuálním vztahu se starší ženou

Jedním ze zajímavých titulů, které se letos objeví na MFF Karlovy Vary je britský film s Emmou Thompson a Darylem McCormackem Hodně štěstí, pane Veliký (Good Luck to You, Leo Grande). Snímek z produkce Hulu zamíří hned po festivalu do českých kin. Velmi netypický film o sexuálním probuzení starší ženy sklidil ve Státech příznivé ohlasy a byl v premiéře uveden na prestižním festivalu v Sundance. Trailer napovídá, že chemie mezi hlavními představiteli, které od sebe dělí 34 let, opravdu funguje.

Nancy Stokesová (Thompson) si najme gigola (McCormack), o němž si myslí, že jí může pomoci na cestě za sebepoznáním poté, co ovdověla po manželovi, který ji zanechal na tomto světě neskonale znuděnou.
Podle kritiků jde na jedné straně opravdu o film plný sexu, na straně druhé ale také o hlubokou, emocionální horskou dráhu, když se učitelka v důchodu Nancy pokouší zažít všechny zázraky sexu, které jí nebyly dopřány v době, kdy byla se svým manželem.

Hodně štěstí, pane Veliký (foto: Forum Film)

Tím, že si do své ložnice najme sexuálního pracovníka Lea, ho zároveň pozve do svého života. Prozradí mu své obavy, problémy a nakonec ji mladík nečekaně naučí větší sebelásce.
Film je mnohem hlubší než pouhý náznak synopse. Místo sledování 55 leté ženy, která chce poprvé zažít žhavý sex, novinka zaměřuje na velmi lidské spojení a intimitu, kterou nachází mezi sexuálně potlačovanými pudy zralé ženy a sexuálním pracovníkem, který se kvůli své práci odcizil rodině.

Hodně štěstí, pane Veliký (foto: Forum Film)

Film natočila Sophie Hyde podle scénáře Katy Brand. I přes dlouhou kariéru Emmy Thompson, která je plná výrazných hereckých výkonů, a čítá na dva Oscary a cenyEmmy, je tento film pro herečku (i podle jejích slov) zásadním milníkem. Scenáristka se navíc nechala slyšet, že roli psala Thompsové přímo na tělo.

Dramedii Hodně štěstí, pane Veliký uvede v českých kinech Forum Film již 14. července.
-red-
foto/video: Forum Film CZ