Michal Malátný o Dvou srdcích vejpůl, nové písni k filmu Prezidentka (video)

“Já v noci nesmírně rád chodím po městě. Čím je to město neznámější, tím líp. Když v něm zabloudím, jsem úplně šťastnej. Po koncertě kluci sednou do kapelního auta a jedou na hotel, já ale schválně jdu pěšky. Jdu, a do rytmu kroků si zpívám nebo rýmuju. Takhle jsem vymyslel spoustu textů k písničkám,” vypráví Michal Malátný a jen těžko jde věřit tomu, že píseň Dvě srdce vejpůl, kterou Chinaski složili během covidové pauzy od koncertování jako jednu z prvních pro své nové album, tolik sedla do konceptu romantického filmu Prezidentka.

Film režiséra Rudolfa Havlíka totiž vypráví o hlavě státu v podání Anny Geislerové, která si svůj život před vykonáváním veřejné funkce ráda připomíná občasnou tajnou procházkou v podhradí, kam se vydává pod rouškou tmy. Záběry z videoklipu písně, ve kterých Malátný bloumá nočními kulisami historické Prahy, se tedy s filmovými obrazy jedné takové procházky, při které titulní Prezidentka doslova zakopne o novou lásku v podání Ondřeje Vetchého, jsou pro sebe jak stvořeny.

Úmyslem to přitom původně nebylo: “Z toho, že takhle Dvě srdce vejpůl zapadla do úmyslu tvůrců Prezidentky, jsem nadšený. To, že se píseň takhle potkala s filmem, je nádherná náhoda,” usmívá se frontman kapely Chinaski a doporučuje film všem divákům. Dát na něj budou moci už 23. června.
-red-
video: Totalfilm Media, Bioscop © 2022

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.