Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Přání k narozeninám: Tomáš Klus má song pro film, kde si zahrál muzikanta (video)

Loni v létě vznikl nový film režisérky Marty Ferencové s názvem Přání k narozeninám, ve kterém se představí Eva Holubová, Jaroslav Dušek, Veronika Kubařová, Jaroslav Plesl, Simona Babčáková, Igor Orozovič, David Švehlík, Matěj Hádek či Tomáš Klus. A právě posledně jmenovaný nyní nahrál ústřední píseň k této komedii.

„Píseň se jmenuje Štěstí a natočili jsme ji s mojí skupinou. V Přání k narozeninám hraju roli muzikanta, který si s sebou všude bere ukulele. Když se točila závěrečná scéna u táboráku, tak jsem si tam jamoval popěvek a tak se to zalíbilo, že mi pak producent filmu Adam Dvořák zavolal, jestli bych to nechtěl dodělat, že by to byla krásná píseň k filmu,“ popsal vznik songu Tomáš Klus a zároveň prozradil její obsah. „Pro tuto dobu je ta píseň úplně jako dělaná, protože její refrén zní: ÓÓÓ, tak dej se dohromady, vždyť přece nejsi tady sám. Musíme si uvědomovat, že všechno, co děláme, je nutné dělat s ohledem na druhé lidi,“ vysvětlil muzikant.

A protože písnička vznikla u ohně, doufají tvůrci, že se tam po filmu i dostane. A nejen tam. „Je to prostě píseň, kterou si ideálně u ohně lidi zahrají. Zároveň je to pro každého muzikanta tím největším oceněním, větším, než když to rotuje v rádiích. Mně se tohle stalo asi před třemi lety, kdy jsem přijel do kempu a hráli tam moji písničku u ohně. Tehdy jsem si říkal: Teď se můžou jít Slavíci bodnout, tohle je prostě ta správná zlatá spona na mé srdce,“ dodal herec a muzikant.

Přání k narozeninám (foto: Bioscop)

Nová česká letní komedie Přání k narozeninám napoví, co všechno může způsobit takřka nevinná lež a jedna nečekaná narozeninová návštěva. Snímek volně navazuje na úspěšný film autorů Marty Ferencové a Adama Dvořáka Přání Ježíškovi, který měl premiéru vloni. V hlavních rolích se diváci opět dočkají Evy Holubové, Jaroslava Duška, Veroniky Khek Kubařové, Matěje Hádka, ale nově také Jaroslava Plesla, Tomáše Kluse, Simony Babčákové, Igora Orozoviče či Davida Švehlíka.

Film Přání k narozeninám vznikl v produkční společnosti Movie Adama Dvořáka a do kin jej uvede společnost Bioscop na podzim 2022.

-red-
zdroj: Jana Šafářová
foto/video: Movie, Bioscop, Totalfilm Media © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast