Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

S Adamem Mišíkem o Bangeru, rapu, autenticitě scénáře a natáčení na mobil (rozhovor)

Každej bude znát moje jméno, každej bude znát můj ksicht,“ hlásá postava Adama Mišíka ve filmu režiséra Adama Sedláka BANGER. Příběh jedné divoké páteční noci bude plný drog a rapu zaujal diváky ve Varech, s jeho hlavní hvězdou jsme tedy probrali jeho zpěvácké pasáže, autentičnost dialogů nebo proces natáčení filmu na mobilní telefon.

Všechno jsem to já, ale nepovažuju se, a ani film mě nepovažuje za součást rapovýho prostředí. Ty hranice mezi zpěvem a rapem se ale hodně mažou, je to i vidět na tom, že z rapu je dneska vlastně pop,“ odpověděl nám Adam Mišík v reakci na otázku, jestli ve filmu Banger. potřeboval pomoc s některou ze scén, ve které se jeho postava chopí mikrofonu.

Adam ve filmu hraje drogového dealera Alexe. Prodává nejlepší kokain v Praze, ale jeho snem je nahrát svůj vlastní banger. Se svým producentem Láďou se vydává na jízdu nočním městem, aby na feat získal rappera Barracudu. V dalších rolích se představí Marcel Bendig, Anna Fialová, nebo právě rapper Sergei Barracuda, jenž ztvárnil sám sebe.

V kavárně před hotelem Pupp jsme si povídali jen pár hodin před karlovarskou premiérou filmu, který od té doby sklízí spokojené divácké reakce a režisér Adam Sedlák si jím tak připsal další zajímavý projekt po psychologickém thrilleru Domestik a internetovém seriálu Semestr. Všechny mají jedno společného – autentické a papírem nešustící dialogy současných mladých postav a uvěřitelný vhled do jejich životů a problémů. „Hodně věcí vznikalo na místě, improvizací. Člověk to pražský prostředí zná, hodně toho tím pádem vzniklo spontánně,“ přiblížil pětadvacetiletý herec režisérovu ochotu se od zdrojového textu klidě i odklonit.

Banger. v Karlových Varech:
727 Čtvrtek 7.7. 21:00 Malý sál
8C6 Pátek 8.7. 21:00 Kino Čas

Na tvůrčím procesu vzniku Bangeru pak zaujme i volba kamery, na kterou byl kompletně nasnímán. „Strašně mě to bavilo, protože se ty věci dějí v podstatě v reálném čase a těch patnáct dní splynulo v jednu noc. Hodně scén je v autě, kde jsem byl jen s hereckým kolegou, režisérem a kameramanem. Úplně ti tím odpadá štáb,“ vysvětluje Adam proces natáčení celovečerního filmu na iPhone, díky čemuž není potřeba scénu dlouze přisvěcovat a z placu celkově odpadá obří množství techniky. „Měl jsem několikrát pocit, jako by mi znovu bylo jedenáct, jako když jsme s kámošema natáčeli na mobily naše první ‚filmy.‘ Bylo to hrozně osvobozující a unikátní zkušenost, asi bych si to rád i zopakoval. Fakt ti to dává obrovskou svobodu.

V běžné kinodistribuci bude Banger k vidění od 22. září. 

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm Media, Bontonfilm © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast