Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Velká premiéra: Ve Varech se představil třetí Krobotův film (rozhovor)

Ve velkém sále karlovarského hotelu Thermal proběhla ve středu dopoledne světová premiéra novinky Miroslava Krobota Velká premiéra. V komedii plné nečekaných situací uvidí diváci v hlavních rolích Pavla Šimčíka a Ivu Janžurovou. Dále se mohou těšit na Kláru Melíškovou, Ivu Pazderkovou, Jenovéfu Bokovou, Jakuba Žáčka i Miroslava Krobota. Na scénáři svého třetího celovečerního filmu spolupracoval Krobot opět v tandemu s Lubomírem Smékalem. S Miroslavem Krobotem jsme si povídali bezprostředně po premiéře filmu.

„Film je částečně i o partnerských vztazích. Scenárista Luboš Smékal je původně psychoterapeut a pracovával v manželských poradnách. Je to veliká výhoda, já jako divadelník mám totiž tendence hledat nejefektnější řešení, kdežto on řekne, když by se něco nemohlo stát. Je to dobrej korektiv, vztahy postav jsou pak dost pravdivý a věrohodný, vysvětluje v našem rozhovoru Miroslav Krobot.

Herec Šnajdr (Pavel Šimčík) s radostí přijímá nabídku na první režijní příležitost. Nevadí mu, že kvůli tomu musí odjet z Prahy do Olomouce. Naopak. Vztah s manželkou stejně příliš neklape a v Olomouci může bydlet u své svérázné babičky (Iva Janžurová), bývalé herečky, se kterou sdílí specifický smysl pro humor a mystifikaci a která je tak pro něj ideální partnerkou pro improvizované představení. Přípravy na premiéru ale nejdou úplně podle plánu. Babička se nenechá režírovat jen tak snadno a šéf kulturního domu má o umění úplně jiné představy než Šnajdr.

Delegace k filmu Velká premiéra ve Velkém sále hotelu Thermal

Komedie původně vznikala pod názvem Šnajdr loni v létě převážně v Olomouci, kde se jeho hlavním dějištěm stal S klub. Natáčelo se ale také například v olomoucké ZOO, v kostele Panny Marie Sněžné, Bezručových sadech i na hlavním nádraží.

Producenty filmu jsou Silvie Michajlova a Ondřej Zima ze společnosti Evolution Films.  Koproducentem je Česká televize.
Do českých kin Velkou premiéru uvede 21. července 2022 distribuční společnost Falcon.

723 Čtvrtek 7.7. 12:00 Malý sál
8L7 Pátek 8.7. 22:00 Lázně III
9D2 Sobota 9.7. 10:00 Karlovarské městské divadlo

-red-
foto/video: Evolution Films, Falcon, KVIFF.TV © 2022
audio: Totalfilm Media © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast