Ďáblova kořist: Řádová sestra bude v říjnu likvidovat Satana (trailer)

Hororová novinka od studia Lionsgate Ďáblova kořist se soustředí na boj katolické církve proti náhlé pandemii posednutí ďáblem, přičemž nadějná mladá jeptiška se postaví sama silám zla. Po několika odkladech se slibného filmu (soudíme dle traileru) dočkáme na konci října. Podívejte se na ukázku.

Film, původně známý jako Ďáblovo světlo (The Devil’s Light), sleduje počínání sestry Ann (Jacqueline Byers) v boji katolické církve proti rostoucímu počtu posednutí démony. Poté, co si otevře školu, kde učí mladé kněze provádět exorcismus, jsou její schopnosti v boji s démony uznány a navzdory pravidlům, podle kterých se jeptišky nesmí této praxe účastnit, je pověřena provádět vymítání. Spolu s mladým otcem Dantem (Christian Navarro) má za úkol zachránit duši mladé dívky, která je zřejmě posedlá stejným démonem, který unesl Anninu matku. Vtažena do boje s démonem si brzy uvědomí, v jakém nebezpečí se ocitla a že ďábel se chce zmocnit i jí.

Obsazení a štáb filmu Ďáblova kořist skýtá několik známých jmen z hororového filmového prostředí: režíruje Daniel Stamm (Poslední vymítání ďábla a 13 hříchů), scénář napsal Robert Zappia (Halloween H20), a vedle hlavní představitelky si zde zahrála také Virginia Madsen, kterou jsme naposledy viděli jako oběť v novém zpracování klasiky Candyman.

Ďáblova kořist (foto: Vertical Entertainment)

Film má za sebou trochu problematickou produkční historii. Když se ještě jmenoval Ďáblovo světlo, byl v rukou režiséra Black Mirror Jamese Hawese, než v roce 2020 změnil studio. Film byl několikrát odložen, původně měl být uveden do kin v lednu 2021, pak byl opět odsunut z další plánované premiéry v únoru 2022.

V Česku film uvede do kin 27. října Vertical Entertainment a nepřímo tak změří síly s posledním dílem Halloweenu, který má premiéru o dva týdny dřív.

-red-
foto/video: Vertical Entertainment © 2022