V kinech od 4. srpna (přehled a ukázky)

Do kin právě vstupuje nová komedie plná hereckých hvězd a vtipu. Střídavka vypráví o třech rodinách, které si vyměnily partnery a společně vychovávají děti ve střídavé péči. Film natočil režisér Báječných let pod psa Petr Nikolaev. Do kin se tento týden vřítí dlouho očekávaný vlak, ve kterém mimo jiné cestuje Brad Pitt. Bullet Train vypráví o nájemném zabijákovi, který se ve zmíněném dopravním prostředku dostane do střetu se smrtícími protivníky. Nový počin českých dokumentaristů Planeta Praha divákům přináší atraktivním způsobem vhled do života pražské fauny. Arthur: Prokletí nabízí příběh Alexovi, který je už od dětství fanoušek filmu Arthur a Minimojové. Na svoje narozeniny ho jeho nejlepší přátelé překvapí a vezmou do domu, kde se film točil. Nikdo z nich netuší, že jde o zlověstnou a smrtelnou past. Švédské drama Tygři zase nabízí pohled za pozlátko úspěšných fotbalistů.

Střídavka (Česko, 2022)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce… a co nečekáte.

Střídavka
Striedavka
Komedie
Česko, 2022, 88 min
Režie: Petr Nikolaev
Scénář: Lucie Konečná
Kamera: Viktor Smutný
Hrají: Jitka Čvančarová, Martin Hofmann, Anna Polívková, Eva Holubová, Kristína Svarinská, Jiří Vyorálek, Halka Třešňáková


Bullet Train (USA, 2022)

Brad Pitt hraje ve filmu Bullet Train nájemného zabijáka Berušku, který je odhodlán vykonávat svou práci mírumilovně, jelikož se mu spousta předchozích kšeftů vymkla z rukou a smůla se mu lepí na paty. Osud má nicméně jiné plány, protože Beruška se při své nejnovější misi v nejrychlejším vlaku světa dostane do křížku se smrtícími protivníky. Jejich cíle jsou vzájemně propojené, a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem nepřetržité divoké a vzrušující jízdy napříč moderním Japonskem.

Bullet Train
Akční / Thriller
USA, 2022, 127 min
Režie: David Leitch
Předloha: Kótaró Isaka (kniha)
Scénář: Zak Olkewicz
Kamera: Jonathan Sela
Hudba: Dominic Lewis
Hrají: Brad Pitt, Joey King, Andrew Koji, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Zazie Beetz, Masi Oka, Michael Shannon, Logan Lerman, Hirojuki Sanada, Karen Fukuhara, Bad Bunny, Sandra Bullock, Pasha D. Lychnikoff, Miraj Grbic, Ayne, Yoshua Sudarso, Nancy Daly, Tania Verafield, Jason Matthew Smith, Shoko Rice


Planeta Praha (Česko, 2022)

planeta-praha-plakat

Kolik „obyvatel” má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města. Vedle nás lidí tu žijí nečekaní zvířecí sousedé, jejichž každodenní dobrodružství filmaři zaznamenali díky nejmodernějším technologiím z výjimečné blízkosti. Kde se v Praze vzali majestátní mufloni? Co si počne slípka zelenonohá, které nutrie bere možnost ke hnízdění? Do jaké zimní skrýše se na Petříně schová roztomilý plch? A co roháč, najde svou partnerku v nočním reji zahradní restaurace? Vydejte se na vzrušující výpravu pro celou rodinu za desítkami dalších zvířecích hrdinů, kteří tajně žijí v naší metropoli.

Planeta Praha
Planéta Praha
Dokumentární
Česko, 2022, 85 min
Režie: Jan Hošek
Kamera: Jiří Petr
Hudba: Ivan Acher
Hrají: Jiří Macháček


Arthur: Prokletí (Francie, 2022)

Alex je už od dětství fanoušek filmu Arthur a Minimojové. Na svoje narozeniny ho jeho nejlepší přátelé překvapí a vezmou do domu, kde se film točil. Nikdo z nich netuší, že jde o zlověstnou a smrtelnou past. Z dětského snu se brzy stává hrůzná noční můra.

Arthur: Prokletí
Arthur, malédiction
Horor
Francie, 2022, 87 min
Režie: Barthélémy Grossmann
Scénář: Luc Besson
Kamera: Colin Wandersman
Hrají: Mathieu Berger, Lola Andreoni, Ludovic Berthillot, Yann Mendy, Marceau Ebersolt, Jade Pedri, Thalia Besson, Vadim Agid, Mikaël Halimi


Tygři (Švédsko, Itálie, Dánsko, 2020)

Martin je jedním z nejslibnějších fotbalových talentů, jaké kdy Švédsko vidělo. V šestnácti se mu splní jeho celoživotní sen, když ho koupí jeden z nejprestižnějších italských klubů. Tento sen však přichází za velmi vysokou cenu, co se týče obětí, oddanosti, tlaku a – především – osamělosti. Martin se začíná ptát, zda je to vlastně život, po kterém toužil. Tygři jsou jízda na horské dráze na život a na smrt moderním fotbalovým průmyslem.

Tygři
Tigers 
Drama / Sportovní
Švédsko / Itálie / Dánsko, 2020, 116 min
Režie: Ronnie Sandahl
Předloha: Martin Bengtsson (kniha)
Scénář: Ronnie Sandahl
Kamera: Marek Septimus Wieser
Hudba: Jonas Colstrup
Hrají: Erik Enge, Alfred Enoch, Liv Mjönes, Frida Gustavsson, Johannes Bah Kuhnke, Henrik Rafaelsen, Maurizio Lombardi, Antonio Giancarlo Zavatteri, Lino Musella, Gianluca Di Gennaro, Antonio Bannò, Daniele La Leggia, Alberto Basaluzzo, Mauro Corso, Lucia Gravante, Gianluca Guastella, Valentina Volpatto