Minamata s Johnnym Deppem bude k vidění také v Česku (trailer)

Johnny Depp se po loňské varské a letošní koncertní návštěvě v Česku stal definitivně českým miláčkem. Vítězství v občanskoprávním řízení s bývalou manželkou Amber Heard tuto jeho pozici jenom utvrdilo. A tak je nasnadě, že se kromě Deppova postupného návratu před kamery dočkáme třeba zajímavého snímku Minamata, který ve Varech Johnny Depp osobně uvedl. Do kin ho od 1. září uvede distribuční společnost CinemArt.

Návštěva Deppa v Česku v loňském roce způsobila na MFF Karlovy Vary doslova šílenství a projekce dramatu Minamata se beznadějně vyprodaly během několika málo vteřin, a před hotelem Thermal se kvůli možnosti spatřit z několika desítek metrů hercova záda tlačily po několik hodin obří zástupy lidí.

Příběh se odehrává na počátku sedmdesátých let v New Yorku. Dříve obletovaný fotograf Eugene Smith (Johnny Depp) žije osamocen a ke dnu lahve nikdy nemá daleko. Ač reportážemi ze 2. světové války uhranul svět, jeho sláva dávno uvadla. Náhlá cesta do japonského města Minamata, kde bezskrupulózní korporace znečišťuje pobřežní vody, však jeho životu vtiskne nový smysl. Deppem produkované, na jeho výrazném herectví založené drama vypráví o odvaze potřebné k boji s bezprávím a zamýšlí se nad hranicemi (nejen) novinářské etiky. Zároveň se ohlíží za dobou, kdy jsme toho o změně klimatu věděli pramálo a usilovat o čistotu životního prostředí tedy bylo ještě méně populární než dnes.

Minamata (foto: CinemArt)

Ve snímku režírovaném Andrewem Levitasem si kromě Deppa zahrál třeba známý japonsko-americký herec Hiroyuki Sanada (Avengers: Endgame, Poslední samuraj, Ring) nebo legendární britský herec Bill Nighy (Láska nebeská, Báječný hotel Marigold).

-red-
foto/video: Totalfilm Media, CinemArt © 2022