PSH: Nekonečný příběh: Hit z Varů bude exkluzivně v kinech i s jeho protagonisty

Diváckou cenou odměněný film PSH Nekonečný příběh z letošního MFF Karlovy Vary míří v úterý 13. září od 20 hodin ve speciálním uvedení k filmovým i hudebním fanouškům po celé České republice. Během večera se diváci mohou těšit na exkluzivní projekci celovečerního dokumentu režiséra Štěpána FOK Vodrážky a scenáristy Petra Cífky spojenou s promítnutím nepoužitých záběrů a především osobní účastí rapperů z PSH. Vladimir 518, Orion, Mike Trafik, tvůrci a další hosté budou živě odpovídat divákům připojeným z kin ze všech koutů republiky. K dostání jsou také vstupenky do pražského kina Přítomnost, odkud se bude celá akce vysílat a fanoušci se tam setkají i s PSH.

„Nedostáváme takový nabídky každej den a ještě k tomu od kamarádů, jako jsou Štěpán FOK Vodrážka a Petr Cífka. Bylo jasné, že taková šance už třeba nemusí přijít, tak jsme na natáčení kejvli. Také jsme nechtěli, aby o nás vznikl takovej ten klasickej rap dokument, kde vysvětluješ, co všechno jsi dokázal, co sis za to koupil, a že větší legenda, než jsi ty, vlastně široko daleko není. Tahle parta filmařů byla záruka, že nepůjde o první plán,“ říkají Orion a Vladimir 518.

PSH Nekonečný příběh (foto: Bionaut)

Autenticita českých rapperů, odhodlání tvůrců nenatočit o PSH klasický oslavný pomník, ale i emoce spojené s uvedením snímku a následnými diskusemi na letošním karlovarském festivalu přinesly novému českému dokumentu ten nejcennější úspěch u diváků. Trojportrét přátel, vtip i upřímnost pražské hiphopové kapely PSH vyzdvihli filmoví fanoušci v letošní divácké anketě ve Varech i nad mezinárodně uznávanými celovečerními snímky Hodně štěstí, pane Veliký s Emmou Thompson v hlavní roli nebo Trojúhelníkem smutku oceněným v Cannes.

Distributor Aerofilms a producenti snímku Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu se tak rozhodli zprostředkovat divákům ze všech koutů České republiky filmový zážitek spojený s diskusí s hlavními protagonisty. Organizátoři ještě stále nabízejí kinařům možnost přihlásit své kino do této speciální akce na program@aerofilms.cz, fanouškům filmu či PSH doporučují napsat si o projekci s živým vystoupením PSH do svého oblíbeného kina.

PSH Nekonečný příběh (foto: Bionaut)

Film PSH Nekonečný příběh ukazuje počátky kariéry hlavních protagonistů včetně dětství na pražském sídlišti, fascinaci graffiti, historii českého rapu, ale i zážitky spojené s užíváním drog a alkoholu. Dojde i na Kalendárium Saskie Burešové či záběry z filmů o Vinnetouovi. Kapela i tvůrci celovečerního dokumentu se shodují, že název filmu je tak trochu vtip a také odkaz na oblíbený film z dětství. A prozrazují, že ve hře bylo i PSH vs. Predátor, což u filmařů nakonec neprošlo. Dokument o PSH byl doposud uveden pouze na festivalu v Karlových Varech, kde kapela odehrála i koncert pro několik tisíc fanoušků.

Speciální akce plánovaná na 13. září je první a jedinečnou možností, jak vidět PSH Nekonečný příběh v českých a některých slovenských kinech. Lístky na speciální akci do českých kin jsou v prodeji za zhruba 250 až 300 korun, do pražského kina Přítomnost pak za 500 korun.

Seznam zapojených kin s možností zakoupení vstupenek na speciální uvedení filmu je dostupný zde

-red-
zdroj: M. Reková
foto/video: Aerofilms, Bionaut © 2022