Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Indián je úsměvný, není to prvoplánová řachanda, říká režisér Tomáš Svoboda

„Humor je to situační, zároveň by měl být chytrý. Vždycky mám rád, když je komedie bez přívlastků. Aby nebyla ještě třeba bláznivá, ale stačí, když je prostě a jednoduše vtipná,“ říká režisér česko-slovensko-polské novinky Indián, která právě vstoupila do českých kin.

Komedie Indián představuje hlavního hrdinu ztvárněného Karlem Rodenem, do kterého vstoupí duch indiánského náčelníka a změní mu život po všech stránkách.

„Karel Roden je velká herecká persona. A jako taková ke každé své roli přistupuje. Když si to přečte běžný člověk, tak ho napadne: Jé to bude legrace! Karel k tomu ale přistupuje jinak,“ pochvaluje si výjimečnost Karla Rodena režisér filmu a pokračuje: „Jeho přičiněním ten humor dostává úplně jiný level a to mě na tom hrozně baví.“

Tomáš Svoboda debutoval úspěšnou komedií Hodinový manžel (2014) a komediím zůstává od té doby ve své filmografii věrný. Film Indián realizoval pod producentskou záštitou Patrizia Genteho, který má na kontě nespočet komerčních i nekomerčních TV a online spotů a pořadů pro televizní obrazovky.

Indián – Karel Roden

„Chtěl jsem oslovit scenáristu a režiséra, který píše komedie, a dostal jsem doporučení na Tomáše, “ popsal začátky spolupráce autor námětu a spoluscenárista Patrizio Gente. „Chtěl jsem komedii jinou, kvalitní, s humorem, který vychází ze situace přirozeně. Komedii, která vás přinutí se i zamyslet. A právě indiáni mají zásady, pravidla a hodnoty už po staletí,“ dodal Gente.

Ve filmu se kromě Vicy Kerekes a Karla Rodena představí také Martin Myšička, Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Štěpánka Fingerhutová, Jaroslav Dušek, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anna Šišková, Jiří Dvořák, Tomáš Měcháček, Martin Pechlát, Eva Leimbergerová, Zdeněk Maryška, Tomáš Matonoha a další.

Komedii Indián do kin uvedl Bioscop. Setkání s režisérem a autorem hudby mohou diváci zažít na projekci v rámci Finále Plzeň 28. září.

-red-
foto/video: Bioscop © 2022

 

 

 

 

Komedie Indián vypráví o hektickém životě zaneprázdněného finančníka Ondřeje Jonáše (Karel Roden) a jeho rodiny, do kterého vstoupí duch umírajícího indiánského náčelníka (Daniel Olbrychski).

 

 

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky.

 

 

 

Premiéra:                    22. 9. 2022                                                                                        Originální název:          Indián                                                                                                                     Produkce:                      Česká republika / Slovensko / Polsko, 2022                                                                Formát:                          2,39:1 Scope, Dolby Digital                                                                                       Jazyková úprava:           České znění                                                                                                    Žánr:                                Komedie                                                                                                                                           Stopáž:                        94 minut                                                                                                   Přístupnost:                 Přístupný bez omezení                                                                               Režie:                            Tomáš Svoboda                                                                                        Producent:                  Patrizio Gente, Vladimír Kriško, Kamil Kožíšek                                   Koproducenti:                           MediaJet, TV Prima, RTVS, Nico Santini Production, Michal Malicher, Leducia                     Výkonný producent:    Viktor Mayer                                                                                            Námět:                        Patrizio Gente                                                                                           scénář:                        Tomáš Svoboda, Patrizio Gente                                                                             Střih:                           Adam Dvořák                                                                                         Kamera:                       David Ployhar                                                                                            Hudba:                         Jiří Hájek                                                                                                             Hrají:                                Karel Roden, Vica Kerekes, Martin Myšička, Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Štěpánka Fingerhutová, Jaroslav Dušek, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anna Šišková, Jiří Dvořák,    Tomáš Měcháček, Eva Leimbergerová , Martin Pechlát, Zdeněk Maryška, Tomáš Matonoha, Eva Landlová, Zuzana Kraváriková, Oliver Oswald, Daniel Olbrychski, Marta Zmuda Trzebiatowska, Magdalena Niec,  Przemyslav Kapsa a další.

 

 

Materiály ke stažení:    https://mega.nz/folder/typF0Y6B#fHAXwk_x2mafXORzaO5iZQ            ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

Trailer:                           https://www.youtube.com/watch?v=MO486auk6I0

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast