Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Za vším hledej ženu: Film o filmu prozrazuje, jak se točí milostné scény (video)

Za měsíc vstupuje do českých kin nová vztahová komedie Miloslava Šmídmajera Za vším hledej ženu. V novince s Hanou Vagnerovou a Markem Vašutem není nouze o pikantní scény. I o nich je čerstvý film o filmu, který tvůrci v těchto dnech představili. V dalších rolích uvidíme také Betku Stankovou, Marka Němce, Igora Orozoviče nebo Terezu Rychlou. Film o třech kamarádkách a třech osudech bude mít premiéru 20. října.

„V nové komedii Za vším hledej ženu hraju postavu Alex, která má svůj život perfektně srovnaný… Tedy ten pracovní. Svůj osobní nemá srovnaný vůbec. Dost se v něm nevyzná, tápe v něm. Je taková celá zmatená, přecitlivělá… Vlastně nechápu, proč mě Miloš Šmídmajer do té role obsadil, protože samozřejmě tohle já nejsem. Já mám srovnaný i ten osobní život,“ říká s nadsázkou a smíchem Hana Vagnerová.

Za vším hledej ženu (foto: Bio Illusion)

Je to film, který by vám měl udělat dobře. Anebo jak já říkám, zabalit vás do takové cukrové vaty. Ukázat svět z takových měkčích úhlů. A je úplně zbytečný tam najednou napálit zničehonic obrovskou sexuální scénu, kterou by diváci podle mě vlastně upřímně ani uprostřed takového filmu nechtěli vidět, protože to tam prostě nepatří,“ dodává Hana s tím, že milostné scény ve filmu jsou vkusné a přitom plné vášně. A s kým je točila?

Za vším hledej ženu (foto: Bio Illusion)

„Marek Vašut je profesionál, takže jsme to zvládli v pohodě a nebylo kolem toho žádné haló. Kdykoliv točím takovou scénu, tak se nasadím do takového módu: Ok, je to součást toho filmu, musíme to udělat a je to úplně v pořádku,“ prozrazuje svou taktiku Hana. A co na to říká její filmový partner?

„Intimita ve filmu je něco, co zajímá skoro každého. Ale určitě jste už všichni četli nebo slyšeli, že to není žádná procházka růžovým sadem. Jsou to technikálie. Myslím, že by se našlo jen malé promile lidí, kterým vyhovuje, že ve chvíli, kdy s někým sdílíte lože, je kolem vás dalších pět šest deset lidí,“ říká Marek Vašut.

„Kolem Vás se neustále adjustuje kamera, světla, mikrofon se schovává pod peřinu. Do toho ještě dostáváte pokyny jako: Nesmíš se za ní tolik schovávat. Prosim tě, trošku níž. Takhle ne, zakrýváš jí ucho, nos, očičko. Pak slyšíte už jen třeba: víc vášně, míň vášně. Proboha nemlaskejte… Ale to se přitom tak stává, ano, ale nezní to dobře. Nevypadá to dobře a tak dále. Takže skončíte scénu a jste rádi, že už je po všem,“ dodává Marek Vašut.

Ve filmu Za vším hledej ženu se milostná scéna nevyhne v podstatě žádnému z hlavních protagonistů.

Třicetiletá Alex neprožívá zrovna šťastné období s přítelem. A když potká staršího charizmatického Alberta, podlehne jeho šarmu. Okamžitě se zamiluje, ovšem brzy narazí na jeho tvrdou slupku. A v tu chvíli přicházejí na pomoc kamarádky a vymyslí na Alberta past, do které se postupně chytá… ovšem osud si občas se vztahy zahrává a přináší překvapení.

Tvůrci slibují osobitý situační humor i silné herecké obsazení. Kromě již jmenovaných hereček se ve filmu objeví také Marek Vašut, Marek Němec, Igor Orozovič, Jiří Vyorálek, Albert Čuba nebo Vladimír Polák.
Film se natáčel převážně v Ostravě. Diváci poznají například Komenského sady, ulici 30. dubna, zámeček v Dolních Vítkovicích nebo letiště v Mošnově.

Film vznikl v produkci Bio Illusion a do kin jej uvede Falcon.
 

-red-
zdroj: N. Klevcovová
foto/video: Bio Illusion, Falcon © 2022

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast