Dlouho očekávaná filmová adaptace Super Maria má první trailer (video)

Fanoušky newyorského Comic Conu před pár hodinami doslova nadchla první upoutávka na chystaný film Super Mario Bros. ve filmu, v němž hlavní postavu v originále mluví Chris Pratt, v českém znění pak Michal Holán. Snímek vychází z japonské videoherní série, kterou my starší známe především z herní konzole Nintendo. Už čtyři dekády má Super Mario stabilní a stále aktivní fanouškovskou základnu, a tak se nový film zdá jako skvělý nápad pro její rozšíření. Nutno dodat, že trailer vypadá velmi slibně! Oblíbený panáček s červenou kšiltovkou do kin dorazí na jaře 2023.

Zveřejněný trailer odhaluje Mariovu cestu do Houbového království. Jak sami vidíte, animace se v tomto případě opravdu povedla a i z krátké ukázky je patrné, že Nintendo společně se studiem neponechají nic náhodě. Docela dost se také diskutovalo o obsazení Pratta do hlavní role. Fanoušci se dožadovali obsazení rodilého mluvčího, zdálo se jim, že by Pratt italský přízvuk příliš karikoval. Nebylo jim to ale nic platné a studio Illumination nakonec herce do hlavní role potvrdilo.

Super Mario Bros. ve filmu

Kromě Pratta postavičkám propůjčili svůj hlas Anya Taylor-Joy jako princezna Peach, Charlie Day jako Luigi, Jack Black jako Bowser, Keegan-Michael Key jako Toad, Seth Rogen jako Donkey Konga a další známá hollywoodská jména. České obsazení budeme upřesňovat.

Scénář k filmu Super Mario Bros napsal Matthew Fogel (Lego příběh 2, Mimoni 2: Padouch přichází) a režírovali Aaron Horvath a Michael Jelenic. Film produkují zakladatel a generální ředitel společnosti Illumination Chris Meledandri a Shigeru Miyamoto za společnost Nintendo a spolufinancují jej Universal Pictures společně s herní společností Nintendo.

Do českých kin novinku uvede CinemArt 23. března 2023.

-red-
foto/video: CinemArt, Universal, Illumination, Nintendo © 2022