Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Dlouho očekávaná filmová adaptace Super Maria má první trailer (video)

Fanoušky newyorského Comic Conu před pár hodinami doslova nadchla první upoutávka na chystaný film Super Mario Bros. ve filmu, v němž hlavní postavu v originále mluví Chris Pratt, v českém znění pak Michal Holán. Snímek vychází z japonské videoherní série, kterou my starší známe především z herní konzole Nintendo. Už čtyři dekády má Super Mario stabilní a stále aktivní fanouškovskou základnu, a tak se nový film zdá jako skvělý nápad pro její rozšíření. Nutno dodat, že trailer vypadá velmi slibně! Oblíbený panáček s červenou kšiltovkou do kin dorazí na jaře 2023.

Zveřejněný trailer odhaluje Mariovu cestu do Houbového království. Jak sami vidíte, animace se v tomto případě opravdu povedla a i z krátké ukázky je patrné, že Nintendo společně se studiem neponechají nic náhodě. Docela dost se také diskutovalo o obsazení Pratta do hlavní role. Fanoušci se dožadovali obsazení rodilého mluvčího, zdálo se jim, že by Pratt italský přízvuk příliš karikoval. Nebylo jim to ale nic platné a studio Illumination nakonec herce do hlavní role potvrdilo.

Super Mario Bros. ve filmu

Kromě Pratta postavičkám propůjčili svůj hlas Anya Taylor-Joy jako princezna Peach, Charlie Day jako Luigi, Jack Black jako Bowser, Keegan-Michael Key jako Toad, Seth Rogen jako Donkey Konga a další známá hollywoodská jména. České obsazení budeme upřesňovat.

Scénář k filmu Super Mario Bros napsal Matthew Fogel (Lego příběh 2, Mimoni 2: Padouch přichází) a režírovali Aaron Horvath a Michael Jelenic. Film produkují zakladatel a generální ředitel společnosti Illumination Chris Meledandri a Shigeru Miyamoto za společnost Nintendo a spolufinancují jej Universal Pictures společně s herní společností Nintendo.

Do českých kin novinku uvede CinemArt 23. března 2023.

-red-
foto/video: CinemArt, Universal, Illumination, Nintendo © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast