Nová série kultovního Trierova Království je na KVIFF.TV a míří i do kin

Velmi krátkou dobu po uvedení v Benátkách mají nyní čeští diváci možnost vidět nejnovější řadu seriálu Království. Seriál kontroverzního Larse von Triera se třetí série dočkal po mnoha letech. Třetí série, s názvem Exodus. Brána Království se po více než 20 letech znovu otevírá a na restaurované verze prvních dvou sérií 13. října navážou premiéry třetí řady. Vše můžete vidět na KVIFF.TV. Zároveň probíhá reprezentativní retrospektiva Larse von Triera po celé České republice, která bude následně uvedena i na KVIFF.TV.

Království: Exodus (foto: Aerofilms)

V době, kdy Netflix ještě neexistoval ani jako půjčovna DVD, natočil režisér Lars von Trier kultovní televizní sérii Království, známé pro svůj humor, sépiové tóny i chóry umývačů nádobí.
Duchařský příběh o nemocnici postavené na vrcholu starých bělicích rybníků v Kodani, kde zlo zapustilo kořeny a lékařská věda čelí každodennímu boji sama se sebou, kde Švédové proklínají Dány a kde se tajemné a nevysvětlitelné mísí ve směsici hororu a humoru, získal poměrně brzy po svém uvedení kultovní status a na jeho završení diváci čekali čtvrt století.

Exodu se setkáváme s novou ústřední postavou, náměsíčnou Karen, která pod silným vlivem původního duchařského seriálu, hledá odpovědi na nevyřešené otázky z prvních sérií a doufá, že tak zachrání vlastní nemocnici před zkázou. Jedné noci se zoufalá žena ve spánku zatoulá do tmy a nevysvětlitelným způsobem se ocitne před nemocnicí. Brána do Království se tak po letech znovu otevírá…

Kromě Království diváky na KVIFF.TV čeká od 10. prosince restrospektiva většiny tvorby Larse von Triera Král von Trier. Retrospektiva bude ještě před tímto datem k vidění v kinech po celé republice. Třetí série Království: Exodus bude k vidění od 3. listopadu také ve vybraných kinech.



Českým divákům se představí černá komedie o skupince intelektuálů s podivným hobby – předstíráním postižení Idioti, srdceryvný muzikál se zpěvačkou Björk zářící v hlavní roli Tanec v temnotách, režisérovu anglicky mluvenou prvotinu Prolomit vlny, sociální drama z prostředí Ameriky 30. let Manderlay, provokativní úvahu nad ženstvím Antikrist a něžné rozjímání nad koncem světa Melancholia, příběh jedné neobyčejné ženy Nymfomanka a sebereflexivní psychothriller o masovém vrahovi Jack staví dům.


-red-
foto/video: Aerofilms, KVIFF.TV