Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

John Wick v traileru počtvrté láká na vražednou franšízu

Víc zbraní, mečů, nočních klubů i psů. To všechno má trailer ke čtvrtému pokračování úspěšné akční franšízy John Wick. Kdo by to byl v roce 2018 řekl, že se po letech ze skvěle natočené akční jednohubky stane fungující franšíza. V plánu je dokonce prequelový seriál a spin-off. Nejdřív ale v březnu 2023 přijde čtvrté kinopokračování jednoduše nazvané John Wick: Kapitola 4.

John Wick (Keanu Reeves) odhalí v pokračování populární série cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí Wick čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to těžší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele…

Ve čtyřce Wicka se Baba Yaga znovu setká se svým bývalým kolegou z Matrixu Laurencem Fishburnem. Kromě Iana McShanea se do filmu vrátí také Charon (Lance Reddick) a obsazení doplní Donnie Yen, Shamier Anderson, Bill Skarsgård, Rina Sawayama, Hiroyuki Sanada, Scott Adkins a Clancy Brown.

Přestože jsme na dobře natočené akční sekvence série John Wick víc než zvyklí, je fajn, že režisér série Chad Stahelski si v každém díle dává vždy záležet na tom, aby zvedl laťku o něco výš, co se týče choreografie. Režisér, kaskadéři a herci to vždycky rozjedou na 100 %, ale jak ukazuje trailer, franšíza nás bude i nadále překvapovat rozšiřováním vlastního vesmíru a zároveň tím, že Keanu Reeves prostě jen tak mimoděk při tom nakope zadek všem lidem na planetě.

Je nasnadě připomenout, že Stahelski byl dřív kaskadér, který pracoval jako dublér Reevese v trilogii Matrix, a jeho přesednutí na režisérskou židli ho vystřelilo mezi nejzajímavější režiséry současnosti. Proto mu byl také svěřen například reboot Highlandera.

John Wick: Kapitola 4 dorazí do kin 30. března 2023.

-red-
foto/video: Vertical Entertainment, Lionsgate © 2022

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast