Do kin míří zrádný a neprobádaný Divnosvět od Disney (video z dabingu)

Již tento týden do kin vstoupí animovaná novinka pro celou rodinu z produkce společnosti Disney. Divnosvět je příběhem o rodině, konkrétně o třech generacích, které se snaží zjistit, jak do světa kolem zapadají. Zároveň tvůrci slibují, že žádný z dosavadních fantastických světů tohoto studia nebyl tak úžasně zvláštní a rozmanitý, jako právě Divnosvět. Novinka vstupuje do kin s českým dabingem 24. listopadu.

Searcher Clade je skvělý otec rodiny – který ještě jako teenager objevil rostlinný zdroj energie, jenž způsobil naprostou revoluci. Spolu se svou ženou a synem vybudoval úspěšný podnik, který tuto plodinu pěstuje, sklízí a distribuuje. Searcherův otec Jaeger se v mládí rozhodl stát se průzkumníkem, o jakém se vyprávějí legendy. Socha ve městě potvrzuje, že svého cíle dosáhl, ale ztratil se během jedné z výprav a desítky let o něm nikdo neslyšel. Searcherův syn Ethan je šťastný šestnáctiletý mladík s výrazným smyslem pro humor a slušnou pracovní morálkou (na teenagera). Ethan pomáhá na farmě, ale není si jistý, zda chce kráčet v otcových stopách. Všichni tři zmínění Cladeové se od sebe výrazně liší, což jejich vztahy velice komplikuje – ale zároveň toho mají společného více, než si je kterýkoliv z nich ochoten připustit…

Divnosvět (foto: Falcon)

Ve filmu se objevují tři generace Cladeových a také dvě silné ženy, které cestu nejenom sledují, ale také se na ní podílejí. Režisér Don Hall se poté, co dokončil film Raya a drak, ve kterém figurují realističtější postavy, chtěl zaměřit na něco poněkud jiného. „Mám rád francouzské a belgické komiksy,“ popisuje. „A po stylistické stránce mi to přišlo jako zábavná věc, kterou bychom do světa společnosti Disney mohli zapojit a která tu ještě nebyla. Docela dobře to ladilo s myšlenkou šestákového dobrodružného konceptu. Takže jsme tyhle dva styly spojili dohromady.“

Tvůrci totiž při vytváření vizuální stránky vycházeli z šestákových románů – časopisů, které vycházely od roku 1896 do konce 50. let 20. století a jejich anglické označení, pulp fiction, odkazovalo na levný dřevitý papír, na který se tiskly (pulp znamená kaše, v tomto případě papírová směs).

Film bude uveden pouze s českým dabingem a mezi známými hlasy diváci uslyší zpěváka Jana Bendiga, se kterým v dabingovém studiu vznikl následující videorozhovor.

Režisér novinky Don Hall debutoval jako režisér snímkem Medvídek Pú společnosti Disney Animation a poté režíroval film Velká šestka, který získal Oscara. Poté působil jako spolurežisér filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa a podílel se na několika dalších projektech, aby následně režíroval film Raya a drak.

Film vstupuje do kin 24. listopadu v distribuci společnosti Falcon.

-red-
foto/video: Falcon, Totalfilm Media © 2022