Největší dar: Ewa Farna a David Stypka zpívají ústřední song nové pohádky z Valašska

S prvním prosincovým dnem a prvním adventním týdnem vstoupí do kin filmová pohádka Největší dar, která vznikla a byla natočena na Valašsku. Hudbu do ní složil a některé písně nazpíval nedávno zesnulý zpěvák, skladatel a básník David Stypka, držitel několika Andělů a cen Jantar a Žebřík. Pohádka je tak věnována jeho památce.

Ústřední písní pohádky je duet Zázraky, který David Stypka nazpíval společně se zpěvačkou Ewou Farnou, ti už jeden velmi úspěšný duet Dobré ráno, milá spolu mají. Zpěvačka k této pokračující spolupráci sama říká, že obvykle nezpívá s ostatními interprety více než jednu společnou píseň, David byl pro ni ale výjimečný. “ David byl prostě David,” vysvětluje úspěšná zpěvačka.

V hlavních rolích pohádky Největší dar se představí Sabina Rojková, Zuzana Slavíková, Boleslav Polívka, Jiří Dvořák, Petr Vančura, Radek Melša nebo Veronika Valíčková. V dalších rolích diváci uvidí Annu Polívkovou, Chantal Poullain, Pavla Nového, Petra Čtvrtníčka, Martina Stránského nebo Radima Fialu.

Marie Stypková, maminka Davida Stypky: “David byl pro mě všechno, byla jsem jeho největší fanynka a jeho písně mě drží nad vodou i přesto, že mám ještě pořád problém je poslouchat. 

Jsem šťastná, že konečně vychází pohádka s jeho hudbou a třemi nádhernými písničkami. Jsou opravdu pohádkové a zvlášť v této tíživé době víc než povzbudivé. Věřím, že si je zamilují a budou zpívat nejen děti. Chci z celého srdce poděkovat Martě Gerlíkové, že si Davida k tvorbě pohádky přizvala a že tu bude i díky tomu s námi i nadále.”

Film vznikl pod taktovkou režisérského dua Daria Hrubá a Marta Santovjáková Gerlíková.

„S Davidem jsme se přátelili a spolupracovali společně na mnoha dalších projektech, jsem za jeho přátelství a tvůrčí spolupráci moc vděčná a nikdy na něho nezapomenu! Byla to intenzivní spolupráce, a to i v době, která Davida kvůli nemoci stála ohromné množství sil. Přesto svou práci dokončil, a to k obrovské spokojenosti nás všech. Věřím, že jeho skvělou hudbu a tři písně, které pohádku provázejí, si diváci zamilují,dodává Marta Santovjáková Gerlíková.

 

Film do kin uvede Bontonfilm 1. prosince.

-red-
foto/video: Bontonfilm, Walachia © 2022
zdroj: Pavla Freij