Reklama na Vánoce míří do kin, v hlavní roli dabéři po boku herce z Pottera

Režisér Aleš Kaizner si do svého autorského debutu Reklama na Vánoce vybral dabéry a doplnil je známými tvářemi. Ve filmu si tak zahrál i srbský herec Predrag Bjelac, známý z Harryho Pottera a Ohnivého poháru. Film vstoupí do kin 18. listopadu.

„Byl jsem neuvěřitelně nadšený, když se mi podařilo získat své vysněné obsazení a jako třešničku na dort doplnit právě Predraga Bjelace. Když jsme si volali a diskutovali nad scénářem, řekl mi, že je rád, že mu tady v Česku konečně někdo nabídl kladnou roli.“ říká režisér filmu Aleš Kaizner.

Děj romantické komedie se odehrává v reklamním studiu, a to za největšího provozu v období Vánoc. Většinu z nabízených reklam má za úkol natočit Michal Horák, ostřílený mladý režisér, který mimo studia žije bohémský život. Hodně cestuje, má krásnou přítelkyni a nehledí na finance. Jeho konto se mu ale brzy začne ztenčovat. Michal zjistí, že hlavním problémem je právě zlatokopka Andrea, která chce další dovolenou a další pěkné věci. Ve studiu Michal potká mladou herečku Lucii, pravý opak jeho dosavadní přítelkyně. Při plánování, jak ze vztahu vycouvat, se nesoustředí na natáčení reklamy, udělá obrovskou chybu, a přijde tak o své místo. Třešničkou na dortu bude schůzka s Lucií, při které ho načape Andrea. Ještě ten večer vyhodí Michala z bytu a on bez peněz i bez práce končí na ulici…

Reklama na Vánoce

„Vždycky se pracuje skvěle, když kolem sebe máte své dobré kamarády a kolegy. Byla to moc příjemná práce, která je určitě cítit z celého filmu.“ vzpomíná na natáčení herec a dabér Oldřich Hajlich, který ztvárňuje právě Michala Horáka, hlavní postavu příběhu. V dalších rolích diváci uvidí také Reginu Řandovou, Dušana Sitka, Kláru Oltovou, Michala Jagelku, Hanu Igondu Ševčíkovou, Stanislavu Jachnickou, Zuzanu Slavíkovou nebo Jaroslavu Stránskou.

Film se natáčel dohromady tři roky převážně v Praze a Kutné Hoře, ale také v italských Benátkách.
Do kin 18. listopadu zamíří v distribuci samotných autorů a producentů.

-red-
foto/video: Spectral Frame © 2022