Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Reklama na Vánoce míří do kin, v hlavní roli dabéři po boku herce z Pottera

Režisér Aleš Kaizner si do svého autorského debutu Reklama na Vánoce vybral dabéry a doplnil je známými tvářemi. Ve filmu si tak zahrál i srbský herec Predrag Bjelac, známý z Harryho Pottera a Ohnivého poháru. Film vstoupí do kin 18. listopadu.

„Byl jsem neuvěřitelně nadšený, když se mi podařilo získat své vysněné obsazení a jako třešničku na dort doplnit právě Predraga Bjelace. Když jsme si volali a diskutovali nad scénářem, řekl mi, že je rád, že mu tady v Česku konečně někdo nabídl kladnou roli.“ říká režisér filmu Aleš Kaizner.

Děj romantické komedie se odehrává v reklamním studiu, a to za největšího provozu v období Vánoc. Většinu z nabízených reklam má za úkol natočit Michal Horák, ostřílený mladý režisér, který mimo studia žije bohémský život. Hodně cestuje, má krásnou přítelkyni a nehledí na finance. Jeho konto se mu ale brzy začne ztenčovat. Michal zjistí, že hlavním problémem je právě zlatokopka Andrea, která chce další dovolenou a další pěkné věci. Ve studiu Michal potká mladou herečku Lucii, pravý opak jeho dosavadní přítelkyně. Při plánování, jak ze vztahu vycouvat, se nesoustředí na natáčení reklamy, udělá obrovskou chybu, a přijde tak o své místo. Třešničkou na dortu bude schůzka s Lucií, při které ho načape Andrea. Ještě ten večer vyhodí Michala z bytu a on bez peněz i bez práce končí na ulici…

Reklama na Vánoce

„Vždycky se pracuje skvěle, když kolem sebe máte své dobré kamarády a kolegy. Byla to moc příjemná práce, která je určitě cítit z celého filmu.“ vzpomíná na natáčení herec a dabér Oldřich Hajlich, který ztvárňuje právě Michala Horáka, hlavní postavu příběhu. V dalších rolích diváci uvidí také Reginu Řandovou, Dušana Sitka, Kláru Oltovou, Michala Jagelku, Hanu Igondu Ševčíkovou, Stanislavu Jachnickou, Zuzanu Slavíkovou nebo Jaroslavu Stránskou.

Film se natáčel dohromady tři roky převážně v Praze a Kutné Hoře, ale také v italských Benátkách.
Do kin 18. listopadu zamíří v distribuci samotných autorů a producentů.

-red-
foto/video: Spectral Frame © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast