Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Točí se Cool Girl: Tři mladé hrdinky, tři velké sny a jedna soutěž (v kinech na jaře)

Tři mladé hrdinky, tři velké sny a jedna soutěž, která může být jízdenkou na cestě za splněním onoho snu. To je výchozí moment nové české romantické komedie, kterou nyní natáčí debutující režisér Jeremy Tichý. Natáčení probíhá v těchto dnech, do kin by měla novinka zamířit na jaře 2023.

Cool Girl

Klavíristka Anet, atletka Marta a tanečnice Tina stojí na startovní čáře dospělých životů. Mají své touhy a naděje, ale do jejich příběhů se také promítají rodinné problémy či milostné trable. Každá z trojice dívek se přihlásí do soutěže Cool Girl s nadějí, že vítězství by mohlo pomoci nasměrovat jejich život správným směrem. Postupně však zjišťují, že k tomu, aby si člověk uvědomil svou hodnotu, je především třeba věřit v sebe sama.

Film Cool Girl! vzniká na motivy stejnojmenné knihy Leny Valenové, která je společně s režisérem filmu Jeremym Tichým podepsána pod scénářem. Romantická komedie je celovečerním producentským debutem Roberta Cejnara, jehož si diváci mohou pamatovat jako představitele hlavní úlohy ve filmu Jiřího Vejdělka Něžné vlny.

Debutující producent – herec Robert Cejnar z filmu Něžné vlny

Snímek chce kromě atraktivního příběhu nabídnout divákům i zajímavou hru. Filmaři vytvoří tři alternativní konce, vždy s jinou vítězkou soutěže, a tedy s různým vyústěním příběhu. To, které finále je čeká, nebudou moci diváci zjistit předem, ale až při sledování v kinech.

Zacílení snímku na mladé publikum (i když nejen na ně) odpovídá i herecké  obsazení hlavních rolí, v nichž se sešly tři domácí influencerky. Všechny tři prošly intenzívní hereckou přípravou a také pohybovým a pěveckým tréninkem.

Anna Šulcová, která ztvárňuje tanečnici Tinu, má za sebou již zkušenost z filmu Gump – pes, který naučil lidi žít, nicméně toto je pro ni první velká herecká příležitost.  „Tina žije jenom s maminkou, a jsou ve velmi špatné finanční situaci. Proto se vlastně přihlásila do té soutěže, kolem níž se film točí… aby pomohla mamince,“ přibližuje svou roli. A co má s postavou společného?  „Mám také velmi blízký vztah s maminkou, rozvedené rodiče, stejně jako moje postava tančím, a taky jsem dlouho hledala přítele… Takže vlastně ta postava jsem celá já!“ směje se Anna Šulcová.

Další představitelka, Kristýna Kotianová má rovněž ze svého pohledu s rolí Anet hodně společného. „Anet je influencerka, takže to se hodí… Podobně jako moje hrdinka mám rodiče, kteří nejsou z téhle sféry, a když jsem začínala, tak nevěděli, co dělám a jak to dělám. Ale snažili se tomu porozumět. Velmi dobře se mi ta role hraje, protože je tam právě hodně podobných bodů,“ říká Kristýna Kotianová.

Také pro Dominique Alagiu v roli sportovkyně Marty jde o první filmovou příležitost. „Je velmi vtipná a sebejistá,“ říká o postavě Dominique. „Co máme společného? Určitě smysl pro humor,“ dodává.

Kromě tří mladých představitelek, které na sociálních sítích sledují statisíce fanoušků, se ve filmu Cool Girl! Objeví řada zkušených českých herců – Jan Šťastný, Filip Blažek, Sabina Laurinová, Kateřina Brožová nebo Zuzana Skopálová.

-red-
zdroj: U. Donátová, Z. Janáková
foto: Simsala Studio © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast