Vánoční příběh je v kinech, představuje řadu herců v propletených příbězích (video)

Už od tohoto týdne se diváci českých a slovenských kin mohou ponořit do vánoční atmosféry komedie režisérky a scenáristky Ireny Pavláskové s názvem Vánoční příběh. Snímek, jehož premiéra se z loňského termínu přesunula kvůli pandemii covidu na letošní, vstupuje do kin 24. listopadu a představuje jmény nabité obsazení.

Už v loňském roce byl film velmi příznivě přijat provozovateli kin, kteří se jej už měsíc před premiérou chystali nasadit do téměř 200 kin. „Ohlasy na trailer a první vizuály byly skvělé, zájem fanoušků byl obrovský, situace však byla před rokem velmi omezující. A my bychom chtěli, aby si diváci tento pohodový film opravdu užili. Letos je situace lepší, a tak doufáme, že si diváci cestu do kina za vánočním příběhem plným humoru najdou,“ vysvětlil producent snímku David Blümel.

Vánoční příběh představí celou plejádu českých herců v příbězích, které se odehrávají během jediného dne. Po letech se před kameru postavili Jiří Lábus a Oldřich Kaiser jako komediální duo, Jiřina Bohdalová si zase zahrála matku Karla Rodena. Diváky ale jistě pobaví i páry Hynek Čermák a Jana Plodková, Václav Neužil a Anna Fialová, Jan Nedbal se Sarou Sandevou nebo Albert Čuba a Pavla Beretová. Chybět nebudou ani Jaroslav Plesl, Pavel Kříž, Jitka Sedláčková či Máša Málková.

Je to příjemné osvěžení na poli vánočních filmů. Ukazuje Vánoce takové, jaké jsou, ne takové, jaké bychom je chtěli mít. Vánoční čas je pro nás posvátný a film ho drze shazuje tím, jak odhaluje jeho realitu. Jsou v něm nejrůznější peripetie a momenty ze života, je v něm spousta spletitých vztahů a postav,“ popsal snímek představitel mladého lékaře Petra Vladimír Polívka, kterého na Štědrý den čeká také jedno velké překvapení.

Příběhy jednotlivých postav, dvojic a rodin se proplétají a kromě Prahy se diváci vydají s rodinou politika Viktora i na hory. „Osobně nejsem velkým vyznavačem Vánoc. Děti už mi odrostly, takže u nás v rodině jde jen o to, že si na Štědrý den povídáme, dáme si víno a pár drobností, ale už nenakupujeme ve velkém a obchodním centrům se vyhýbáme. V tomhle filmu je to vlastně podobně, naše postavy na ty hory taky utečou,“ svěřil se se svým vnímáním svátků herec Hynek Čermák.

Vánoční příběh tak bude mít svou premiéru téměř dva roky od natáčení, jež probíhalo v době pandemických restrikcí. Přesto se podařilo natočit scény, ve kterých se potká téměř celé herecké obsazení. Jako například na mši v kostele. „Z těch všech jmen v obsazení jsem byl trochu nervózní. A zrovna tahle scéna… Všechna ta esa sedí, koukají a poslouchají můj třístránkový monolog! Velmi si jich všech vážím, takže to pro mě byla opravdu výzva,“ dodal po natáčení představitel kněze Jaroslav Plesl.

Snímek, který se může pyšnit dokonce i takovým jménem v obsazení, jako je Pierre Richard, je k vidění v českých a slovenských kinech od 24. listopadu.

-red-
zdroj: Gábina Vágner
foto/video: CinemArt, Totalfilm Media © 2022